"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Ann Lundgren

Ann Lundgren

Jag är jurist och pedagogiskt meriterad universitetsadjunkt. Jag undervisar huvudsakligen i straffrätt på juristprogrammet och på polisutbildningens grund- och vidareutbildningar.

Kontakt

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Juridiska institutionen
Plats
Samhällsvetarehuset, plan 5, Umeå universitet Umeå universitet, 901 87 Umeå
Anknytning
Anknuten som universitetsadjunkt till Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet
Plats
Polisutbildningshuset, Humanioragränd 3 Umeå universitet, 907 36 Umeå

Bakgrundsinformation
Jag är jurist och arbetar sedan 2012 som adjunkt vid juridiska institutionen, där jag undervisar i framförallt straffrätt på juristprogrammet och vid polisutbildningen. Sedan 2020 är jag pedagogiskt meriterad lärare.

Jag har tidigare arbetat i många som jurist och rotelansvarig beslutsfattare vid Brottsoffermyndigheten i Umeå. I mitt arbete ingick även att bl a utbilda personal inom rättsväsendet i brottsofferfrågor.  Jag har även  tjänstgjort en tid som föredragande och protokollförare vid Hovrätten för Övre Norrland.


Undervisning
Jag undervisar i straffrätt på juristprogrammets termin 5, vid polisutbildningens termin 1, 2 och 4 samt vid polisutbildningens vidareutbildningar som t ex kurser för förundersökningsledare och civila brottsutredare. Jag är även samordningsansvarig för momentet Grundläggande juridik (campus och distans) vid polisutbildningen samt kursansvarig för Förundersökningsledarutbildning för poliser samt Brottsutredning för civilanställda vid polisutbildningens vidareutbildning.

Jubileumsskrift till Juridiska institutionen 40 år, Umeå: Juridiska institutionen, Umeå universitet 2017 : 207-220
Henning-Mäki, Anna-Karin; Lundgren, Ann
Juristen Ann Lundgren

De viktigaste för Ann i sin undervisning är att skapa en avslappnad, varm och tillåtande stämning.