Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Annica Långvall

Annica Långvall

Jag är leg. dietist med vidareutbildning i nutrition, och jobbar som doktorand i Kost- och måltidsvetenskap. 

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är doktorand i Kost- och måltidsvetenskap och arbetar med projektet "Kulinariska rum i Sverige" (se gärna projektets hemsida https://kulinariskarum.wordpress.com ) där jag undersöker småskalig/hantverksmässig livsmedelsproduktion, gourmetrestaurangers användande av lokalproducerade produkter, nätverket mellan livsmedelsproducenter och gourmetrestaurangerna, samt betydelsen av detta för regional utveckling och hållbara matsystem i norra delen av Sverige. Jag har ett stort intresse för hållbarhet inom matproduktion, gastronomi och matvanor. I grunden är jag legitimerad dietist sedan 2011, och har vidareutbildat mig på masterprogrammet i nutrition på Karolinska institutet och Stockholms universitet.

Jag undervisar om vetenskaplig metod samt kost och folkhälsa.

Forskningsprojekt

14 januari 2016 till 31 december 2019