"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Antonio Rodriguez Blazquez

Jag är ’Excellence by Choice’ postdoktor i Christian Hedbergs och Lars-Anders Carlsons grupper och undersöker verkningssätt hos läkemedelsmolekyler utformade mot Cryptosporidium.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Institutionen för medicinsk kemi och biofysik Enhet: Lars-Anders Carlson group
Plats
Kemihuset (K), Campus, Umeå Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag har en doktorsexamen i biologi och klinik för cancer och translationell medicin från universitetet i Salamanca, Spanien. Under mina doktorandstudier karakteriserade jag den strukturella och mekanistiska grunden för autoinhibering och fysiologisk aktivering av guanin-nukleotidutbytesfaktorn, C3G, inom C3G-Rap1-vägen. Dysregleringen av denna väg spelar en roll i olika cellulära processer, inklusive tumörrelaterade funktioner. Direkt efter min doktorsexamen fick jag ett stipendium som "Excellence by Choice" postdoktor i Lars-Anders Carlson lab och Christian Hedberg lab i januari 2024.

Jag arbetar för närvarande med att undersöka kemiska och strukturella verkningssätt på molekylär nivå av en ny experimentell läkemedelsförening mot parasitsläktet Cryptosporidium. Dessa mikroskopiska protozoer orsakar kryptosporidios, en akut gastrointestinal infektion i ett stort antal däggdjursvärdar, inklusive lantdjur och människor.

Forskargrupper

Gruppmedlem