"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Baraa Rehamnia

Baraa Rehamnia

Postdoktor i Natuschka Lee lab med fokus på att utforska variationen av parasitsvampen Nosema i honungsbipopulationer över hela Sverige.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
KBC-huset, Linnaeus väg 6, Umeå Umeå universitet, 901 87 Umeå

Baraa tog en kandidatexamen i svampbiologi och fortsatte med en masterexamen i bioteknik för svampar, fermentering och produktion av svampämnen 2016 vid Constantine 1- Frères Mentouri University i Algeriet. Hon tog sin doktorsexamen i mikrobiell bioteknik och bioprocess vid samma universitet 2022, med fokus på mikrobiologin hos underjordiska ekosystem och deras biotekniska potential som probiotika.

Baraa var också gästande doktorand vid Umeå universitet 2020 till 2022, och bidrog aktivt till vetenskapliga projekt som sträckte sig från skandinaviska inhemska mörka bin till tardigrader, lavar, svampar och bakterier. Förutom sin forskning deltog Baraa Rehamnia i populärvetenskapliga evenemang, bland annat på Nobelprismuseet, Svenska Rymdsällskapet och Curiosum.

I sitt nuvarande postdoktor-projekt i Natuschka Lee lab fokuserar hon på att utforska variationen av parasitsvampen Nosema i honungsbipopulationer över hela Sverige. Genom analys av tarmmikrobiota och samarbete med biodlare strävar Baraa efter att förstå bimikrobiotans roll för biets övergripande hälsa och skydd mot Nosema-infektion.