"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lourdes Martinez

Jag är postdoktor och arbetar i Felipe Cavas grupp på Institutionen för molekylärbiologi och IceLab. Min forskning fokuserar på systembiologi av bakteriers cellvägg.

 

 

 

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som stipendiat till Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Felipe Cava
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag har en doktorsexamen med fokus på systembiologi från Institutionen för mikrobiologi och parasitologi (Universitetet i Sevilla). Under mina doktorandstudier fokuserade min forskning på att ta fram mer kunskap om metabolisk anpassning hos halofila bakterier, för att producera molekyler av biotekniskt och biomedicinskt intresse. Jag specialiserade mig på modellering av metaboliska nätverk och utnyttjande av högkapacitetsdata för att bättre förstå biologiska system.

Min nuvarande forskning i Felipe Cava lab vid Umeå universitet fokuserar på innovativa antimikrobiella strategier för att bekämpa multiresistenta bakteriella patogener. Detta arbete innebär användning av olika multidisciplinära tekniker, både bioinformatik och molekylärbiologi. Specifikt utforskar jag de invecklade variationerna av cellväggsbiogenes i Vibrio cholerae. Denna forskning är avgörande för att få en heltäckande förståelse för cellväggsbiologi i naturen och dess betydelse för att anpassa sig till miljön, förbättra strategier för att hantera infektionssjukdomar.

Forskargrupper

Gruppmedlem