"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Marta Nieckarz

Marta Nieckarz är postdoktor i Felipe Cavas grupp och fokuserar på cellväggsbiologi och miljöanpassningsstrategier för patogener som kan vistas inuti eukaryota celler.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Postdoktor vid Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Felipe Cava
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Marta Nieckarz har en kandidatexamen i bioteknik och en masterexamen i medicinsk bioteknik från Warszawas universitet i Polen. Hon erhöll sin doktorsexamen i biologi vid samma institution 2018. Hennes forskning utforskade funktionen av transkriptionsregulatorn OmpR i moduleringen av det yttre membranproteomet hos Yersinia enterocolitica.

Hennes vetenskapliga intressen är tvärvetenskapliga och omfattar olika ämnen som mobila genetiska element, psykrofila mikroorganismer och de molekylära mekanismerna som är involverade i bakteriell anpassning.

I sitt pågående projekt, som postdoktor i Felipe Cava lab, undersöker Marta Nieckarz de genetiska bestämningsfaktorerna som är involverade i peptidoglykanbiogenes och ombyggnad i en fakultativ intracellulär bakterie Salmonella Typhimurium. Denna forskning syftar till att förbättra vår förståelse av cellväggsbiologi och miljöanpassningsstrategier för patogener som kan vistas inuti eukaryota celler.

https://orcid.org/0000-0002-3813-4923

 

Nature Communications, Springer Nature 2022, Vol. 13, (1)
Nyongesa, Sammy; Weber, Philipp M.; Bernet, Ève; et al.
mBio, American Society for Microbiology 2021, Vol. 12, (6)
Simpson, Brent W.; Nieckarz, Marta; Pinedo, Victor; et al.
Frontiers in Microbiology, Frontiers Media S.A. 2020, Vol. 11
Nieckarz, Marta; Kaczor, Patrycja; Jaworska, Karolina; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem