"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mohammed Rizwan Babu Sait

Jag är postdoc i Barbara Sixt lab och arbetar med att dechiffrera programmerad celldöd i som aktiveras i värdceller vid infektion med Chlamydia trachomatis-mutanter.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som övrig/annan befattning till Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Barbara Sixt
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag föddes i Chennai, Indien, och avslutade min skolgång och grundutbildning i bioteknik vid Anna University i Chennai. Jag tilldelades Lunds universitets globala excellensstipendium och flyttade därför till Sverige för mina masterstudier i molekylärbiologi och genetik vid Lunds universitet. Efter att jag tagit min mastersexamen arbetade jag på Institutionen för medicinsk mikrobiologi vid Skånes universitetssjukhus i Malmö som forskningstekniker med inriktning på bakteriepatogenen Helicobacter pylori, som orsakar magcancer.

Jag flyttade sedan till Tyskland för doktorandstudier vid Heinrich Heine University Düsseldorf. Forskningen handlade om karaktärisering av den mänskliga respiratoriska patogenen Mycobacterium tuberculosis.

Jag älskade min tid i Sverige och därför bestämde jag mig för att flytta tillbaka till Sverige för en tjänst som postdoktor i Barbara Sixt lab vid Umeå universitet. Här arbetar jag nu med att dechiffrera programmerad celldöd som aktiveras i värdceller vid infektion med Chlamydia trachomatis-mutanter.

mBio, American Society for Microbiology 2023, Vol. 14, (4)
Meier, Karsten; Jachmann, Lana H.; Türköz, Gözde; et al.