"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Oscar Björk

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Designhögskolan vid Umeå universitet Roll: Biträdande prefekt, Katalogansvarig, Studierektor
Plats
Östra Strandgatan 30 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Hej, mitt namn är Oscar Björk och jag är en designer som är född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Redan på gymnasiet fick  jag höra talas om Umeå Institute of Design och började min väg mot designfältet genom studier på ABF konstskola i Umeå. Efter det hade jag lyckan att bli antagen både till kandidatprogrammet i industridesign och senare masterprogrammet i Advanced Product Design, där jag fick grunden för hur jag ser på industridesign. Efter examen arbetade jag under flera år på konsultfirman Strukturdesign i Umeå, där jag fick lära mig om verkligheten i branschen och arbetet som designer. Men efter flera år i industrin fick jag möjlighet att återvända till Umeå Institute of Design för att undervisa i visualisering och animation vilket var otroligt roligt och givande. Efter flera år på skolan är jag nu en del av ledningen och är otroligt tacksam för möjligheten att vara en del av den fantastiska gemenskapen som vi har på Umeå Institute of Design.

Jag är en erfaren lärare och kursansvarig för kurser inom designområdet. 

Som lärare är arbetar jag på kandidat- och masterkurser som täcker ett brett spektrum av ämnen som skissning, digital visualisering, 3D-modellering, designprocess, konstnärlig process och projekthandledning. Jag får otroligt mycket energi genom att arbeta med studenter och utveckla kunskaper och färdigheter, vilket jag tror är den mest givande aspekten av mitt jobb.

Jag tror att undervisning inte bara handlar om att förmedla kunskap, utan också om att inspirera studenterna att vara utforskande och kreativa i sin inlärningsresa. Jag strävar efter att skapa en engagerande och stödjande lärmiljö där studenterna känner sig uppmuntrade att ta risker, experimentera med nya idéer och uttrycka sig konstnärligt.