"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Patricia Morejón-García

Jag är postdoktor i Yaowen Wus grupp. Min forskning fokuserar på studiet av autofagiprocessen som ligger bakom STING-vägaktiveringen.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag erhöll min doktorsexamen i biologi och klinik för cancer och translationell medicin vid University of Salamanca i Spanien, där jag karakteriserade olika varianter av VRK1-kinaset involverat i neuromotoriska syndrom, med fokus på dess stabilitet, katalytiska aktivitet och olika cellulära svar där VRK1 spelar en viktig roll. Efter min doktorsexamen anslöt jag till Yaowen Wu lab vid Umeå universitet i augusti 2022.

I mitt nuvarande projekt undersöker jag LC3:s roll i STING-inducerad autofagi. STING är ett viktigt protein som binder till cykliska dinukleotider som produceras av cGAS för att aktivera medfödd immunitet mot mikrobiell infektion. LC3 är ett centralt protein i autofagivägen, en cellulär process involverad i nedbrytningen av onödiga eller skadade cellulära komponenter. Det har rapporterats att STING-aktivering inte bara leder till det medfödda immunsvaret, utan också till autofagi. Den exakta mekanismen med vilken STING reglerar autofagi är dock fortfarande oklart.

 

Forskargrupper

Gruppmedlem