"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Suresh Banjara

Jag är postdoktor i Linda Sandblads grupp. Jag använder Cryo-EM-tekniker för att utforska arkitekturen hos det glykoproteinmembran som omger däggdjursäggceller.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Postdoktor vid Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Som masterstudent specialiserade jag mig på bioteknik och bioinformatik (La Trobe University, Australien) med ett stort intresse för proteiner. Under mina doktorandstudier (Biokemi vid La Trobe University, Australien) använde jag röntgenkristallografi för att undersöka strukturerna hos B-cells lymfom-2 (Bcl-2) proteiner som finns i stora virus som African Swine Fever Virus och Grouper Iridovirus och hur dessa virus använder Bcl-2-proteiner för att ta sig igenom värdens försvarssystem. Mot slutet av min doktorandtid blev jag fascinerad av tekniker för kryoelektronmikroskopi (Cryo-EM).

Jag är postdoktor i Linda Sandblads lab sedan september 2021. I mitt forskningsprojekt samarbetar jag även med Luca Jovines laboratorium vid Karolinska Institutet. Jag använder Cryo-EM-tekniker, inklusive enpartikelanalys, Cryo-Focused Ion Beam och Cryo-Electron Tomography, för att utforska arkitekturen hos det glykoproteinmembran som omger däggdjursäggceller. En av nyckelkomponenterna i denna matris är ett protein som kallas Zona Pellucida. Min nuvarande forskningsfråga fokuserar på att förstå hur detta proteinhölje runt oocyten förhindrar uppkomsten av polyspermi.

Forskargrupper

Gruppmedlem