"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Timir Baran Sil

Timir är postdoktor i Magnus Anderssons forskargrupp vid institutionen för fysik. Hans forskningsarbete handlar om att förstå desinfektion och metabolisk förändring av bakteriesporer.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Institutionen för fysik Enhet: Biophysics and Biophotonics group
Plats
Fysikhuset plan 3, Linnaeus väg 24, FA314 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Timir tog sin doktorsexamen från Tata Institute of Fundamental Research (TIFR), Hyderabad i Indien. Under doktorandtiden arbetade han med fluorescenskorrelationsspektroskopi (FCS) och andra fluorescensbaserade metoder för att karakterisera proteinaggregation. Han fortsatte sin forskning vid TIFR Hyderabad, Indien som postdoktor för att undersöka protein-protein-interaktioner med metoder för överföring av singelpartikel Förster-resonansenergi (spFRET) och tvåfärgssammanfallande detektion (TCCD).

Timir är för närvarande postdoktor (Kempestiftelserna) på Institutionen för fysik vid Umeå universitet. Han har anslutit sig till forskningsgruppen för biofysik och biofotonik (tillsammans med professor Magnus Andersson) för att undersöka biofysiska och biokemiska egenskaper hos bakteriesporer med hjälp av optisk pincett, Raman-spektroskopi och fluorescensavbildning.

Journal of Physical Chemistry B, American Chemical Society (ACS) 2024, Vol. 128, (7) : 1638-1646
Öberg, Rasmus; Sil, Timir B.; Johansson, Alexandra C.; et al.
The Analyst, Royal Society of Chemistry 2024, Vol. 149, (6) : 1861-1871
Öberg, Rasmus; Sil, Timir Baran; Ohlin, C. André; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem