Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

NCPC 2019 - Nordic Collegiate Programming Contest

Snart är det dags för Nordic Collegiate Programming Contest 2019!

Lördagen den 5:e oktober 11.00 - 16.00 kommer Programmerings-NM 2019 att gå av stapeln. Alla studenter som är intresserade av att deltaga har möjlighet att göra det i lag om max tre personer. Det handlar om att lösa så många som möjligt av 8-12 kluriga problem på 5 timmar. Huvudsakligen gäller det att hitta en bra lösning på ett klurigt problem och sedan skriva ett program som implementerar lösningen snabbt. Tillåtna språk för i år är (med hög sannolikhet): C, C++, C#, Go, Java, Objective-C, Kotlin, Python, Haskell, JavaScript samt PHP. Juryn garanterar att alla uppgifter är lösbara i C++ och Java. Övriga språk kan ha t.ex hastighetsproblem med vissa uppgifter, och inga garantier för dessa. Denna tävling går samtidigt i hela norden på ett 20-tal lärosäten.

Regler och allmän information om tävlingen samt anmälan finns på http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2019/. Anmälan till tävlingen senast 2a oktober kl 23:59, kom ihåg att ange ifall ni får gå vidare inom ICPC (https://icpc.baylor.edu/regionals/rules#HPeriodofEligibility). Våra sponsorer kommer eventuellt att bjuda på nånting inför/efter tävlingen - de behöver få deltagarinfo tidigt för att kunna ordna nånting, så anmäl er i god tid!

För studentlag som gör bra ifrån sig så kan en resa vidare till Nordvästra Europas Regionsfinal (detta år i Eindhoven, Nederländerna) finnas. Även icke-studenter kan ställa upp i denna tävling, men kan då ej gå vidare till regionsfinalen.

 

Schema för tävlingsdagen, 5e oktober, är enligt följande:
 

10:00 - träff i MC413 (MIT-huset) för information om tävlingen samt några ord från våra sponsorer.
10:45 - gå till tävlingssalarna (kanske MA436/446)
11:00 - tävlingen börjar
lunchtid - lunch från våra sponsorer.
16:00 - tävlingen avslutas
16:30 - genomgång
 

Vid frågor, kontakta Tomas Forsman <stric@cs.umu.se>.

Sponsorer för i år är:

  • Acino Academy
  • Codemill
  • Nasdaq
  • OmegaPoint
  • TeamTech

De står för T-shirts och lunch/dryck till de tävlande. Tack!