"False"

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Vi utbildar ingenjörer inom områdena byggteknik, elektronik, energiteknik, maskinteknik och medieteknik samt civilingenjörer inom områdena energiteknik och medieteknik. På forskningssidan har vi ett antal forskargrupper inom tre huvudområden: energiteknik, tillämpad elektronik och tillämpad fysik.

Doktorand vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik
Ny forskning visar hur biobränslen påverkar cementproduktionen

Avhandling ger viktig kunskap för att minska koldioxidutsläppen vid tillverkning av cement och bränd kalk.

Gruppbild på deltagarna i HYBES-projektet stående utomhus.
HYBES partnermöte hölls i Umeå

I mars 2024 stod TFE i samarbete med Umeå kommun som värd för HYBES-projektets partnermöte.

Byggarbetsplats
EU-projekt tar fram teknik för cementindustrins gröna omställning

Umeå universitet banar väg för en hållbar framtid genom elektrifiering av cement- och kalkindustrin.