Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Basfärdigheter i algebra

Basfärdigheter i algebra (även känd som "preppmatten") är en kurs för dig som ska läsa en teknisk utbildning med matematikinslag vid Umeå universitet, höstterminen 2022. Under kursen får du repetera grundläggande matematikkunskaper från gymnasiet och lära känna de andra studenterna på din utbildning.

Kursen pågår 22-26 augusti, veckan innan höstterminens start, på plats i Umeå. Vi rekommenderar att du själv börjar repetera under sommaren. På denna sida finns mycket material som du kan börja arbeta med innan kursstart, så som videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter. 

 

För att delta i kursen behöver du

- Anmäla dig till kursen. Kursen är inte en del av programmet utan måste sökas separat. Gör en sen anmälan så snart som möjligt via www.antagning.se. Anmälningskod: UMU-58011.

- Besöka kurshemsidan. Du är nu inne på det vi kallar "kurshemsidan". Längre ned på denna sida finns mer information om kursen, till exempel länkar till schema, salar, videoföreläsningar, med mera.

- Köpa kursboken. Du behöver själv köpa dina kursböcker när du studerar vid ett universitet. Kursboken för denna kurs heter Basfärdigheter i algebra och är skriven av Albertson, Johansson m.fl., Studentlitteratur (ISBN 978-91-44-03128-6). 

- Komma på uppropet. Detta är inte en distanskurs. För att delta på kursen behöver du komma på uppropet i Umeå, måndag 22 augusti kl 09.00.  

 

Upprop och registrering

Alla som söker kursen kommer att bli antagna så du kan komma till uppropet även om du inte har hunnit få ditt antagningsbesked. Registrering på kursen sker genom att delta på uppropet, måndag 22 augusti kl 09.00. Det går alltså inte att registrera sig själv online på denna kurs. 

Här kan du se vilken sal du ska gå till. 

Om du är osäker på hur du hittar till din sal kan du fråga någon av lärarna som kommer att sitta vid huvudingången till MIT-huset. Ta med penna och sudd till uppropet.

 

Schema, videoföreläsningar, övningsuppgifter m.m. finns på Canvas

Mer detaljerad information och instuderingsmaterial finns på läroplattformen Canvas. Klicka här för att komma vidare till Canvas-sidan för Basfärdigheter i Algebra.

 

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kursansvarig

Olow Sande
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 67 23

Studievägledare

Lars-Daniel Öhman
Universitetslektor, forskare
E-post
E-post
Telefon
090-786 59 36

Studierektor

Peter Anton
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 63 99