"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mostphotos

Basfärdigheter i algebra

Basfärdigheter i algebra (även känd som "preppmatten") är en kurs för dig som ska läsa en teknisk utbildning med matematikinslag vid Umeå universitet, höstterminen 2023. Under kursen får du repetera grundläggande matematikkunskaper från gymnasiet och lära känna de andra studenterna på din utbildning.

Kursen pågår 21-25 augusti, veckan innan höstterminens start, på plats i Umeå. Vi rekommenderar att du själv börjar repetera under sommaren. På denna sida finns mycket material som du kan börja arbeta med innan kursstart, så som videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter. 

 

För att delta i kursen behöver du

- Anmäla dig till kursen. Kursen är inte en del av programmet utan måste sökas separat. Gör en sen anmälan så snart som möjligt via www.antagning.se. Anmälningskod: UMU-58011.

- Besöka kurshemsidan. I god tid innan kursstart bör du besöka kursens hemsida (se nedan). Där finns all information om kursen, till exempel schema, salar, videoföreläsningar, med mera.

- Köpa kursboken. Du behöver själv köpa dina kursböcker när du studerar vid ett universitet. Kursboken för denna kurs heter Basfärdigheter i algebra och är skriven av Albertson, Johansson m.fl., Studentlitteratur (ISBN 978-91-44-03128-6). 

- Komma på uppropet. Detta är inte en distanskurs. För att delta på kursen behöver du komma på uppropet i Umeå, måndag 21 augusti kl 09.00.  

 

Besök kurshemsidan i Canvas

All information du kommer att behöva innan och under kursen Basfärdigheter i algebra finns på kurshemsidan i lärplattformen Canvas. Där finns information om upprop och salar, schema och planering, videoföreläsningar och övningsuppgifter, med mera. Canvassidan är publik så du har tillgång till allt kursmaterial redan idag!

Klicka här för att komma vidare till Canvas-sidan för Basfärdigheter i algebra 2023.

 

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kursansvarig

Olow Sande
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 67 23

Studievägledare

Lars-Daniel Öhman
Universitetslektor, forskare
E-post
E-post
Telefon
090-786 59 36

Studierektor

Peter Anton
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 63 99
Senast uppdaterad: 2023-05-15