Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Jennie Kjellin

Vad lockade dig att söka utbytesstudier och varför just till Idaho State University?

Jag visste att jag ville åka till USA - det har varit i mitt mål sedan jag började studera. Jag lockades av collegekulturen som jag gärna ville uppleva och jag valde just Idaho för att det låg nära naturen och bra till i landet, jag visste att jag ville resa runt mycket.

Hur var det att studera i ett annat land?

Sporten är stor inom Idaho State University: de har sina egna football team och soccer team. Jag tycker att det var jättekul för att det blev en sammanhållning mellan studenterna och vi gick på matcher tillsammans. Det är verkligen precis som på film!

Var det lätt att hitta kurser som passade din utbildning?

Jag läste motsvarade C-nivå i företagsekonomi och jag såg till innan att jag skulle få kurserna tillgodoräknade genom att söka ett förhandsbesked så att det inte skulle bli strul i efterhand.

Motsvarade din utbytestid dina förväntningar?

Nivån på studierna var lite lägre än vad jag hade förväntat mig men det är utan tvekan det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag reste mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra, bland annat till San Fransisco, Las Vegas, Salt Lake City och Hawaii. Man ska verkligen ta vara på tiden!

Hur var ditt liv i övrigt under utbytestiden?

I USA går de flesta från High School direkt till College och då måste man bo i korridorer på campus så de jag bodde med var några år yngre. Jag kanske skulle ha bott på ett annat ställe om jag ville bo med studenter i min ålder men å andra sidan hade jag inte fått uppleva collegeperioden på samma sätt. Det blir också en otrolig sammanhållning mellan de du bor med!

Vad är fördelarna med att studera utomlands?

Dels att det är så himla kul så man ska verkligen ta tillvara på möjligheten! Det ser också bra ut på CV:t att ha utlandserfarenhet och man utvecklas jättemycket som person. Det finns bara bra saker att säga! Jag skulle rekommendera precis vem som helst att åka.

Vilket är ditt bästa minne?

Det är människorna jag träffade där och alla resor. Hawaii var inte dumt! Men främst är det kompisarna jag lärde känna och collegekulturen.

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?

Jag skulle säga att man ska ta till vara på tiden och se så mycket som möjligt. Ta också alla möjligheter som kommer för att lära känna andra människor. Om någon bjuder in dig på Thanksgivingmiddag - far dit!