"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Aktuell utveckling inom Elektronik och datorteknik

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

  • 1. Tacka ja eller nej

    Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

    Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

    Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

    Fäll ihop
  • 2. Registrera dig på kursen

    Vi använder webbregistrering för den här kursen, vilket innebär att du ska själv registrera dig på kursen i samband med kursstart (Länk).

     

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    2023-01-17

    Tid: 08.30

    Plats: Teknikhuset, TA304

    Fäll ihop

Om kursen

  • Kursens upplägg

    Kursens upplägg kommer att likna en sk Journal club. Det innebär att alla studenter kommer att läsa artiklar tillsammans under strukturerade former och göra analyser av de lästa artiklarna. Ni kommer att fungera som ett kollegium för kollegial granskning och återkoppling av varandras skrivande. Skrivandet i sig kommer att delas upp i steg så att vi får en kontinuitet i kursen. Allt som skrivs och lämnas in kommer också att bearbetas och förändras under kursens gång. Positiv återkopplingen har en stor inverkan på det skriva ordet. Av den anledningen kommer vi att öva oss på att ge återkoppling på ett positivt och konstruktivt sätt, vid ett flertal tillfällen under kursen.

    Undervisningen bedrivs i en studerandeaktiv arbetsform med många korta aktiviteter i form av analyser, reflektioner och eget skrivande, se länken Kursöversikt för info om inlämningstider.

    Lärarnas bidrag till undervisningen sker via föreläsningar, workshops, handledning och återkoppling. Föreläsningarna ägnas åt genomgång av teoriavsnitt samt aktuellt utveckling inom teknikområdet. Handledning ges i samband med workshops och som återkoppling på det egna skrivandet. Vid kursens slut genomförs en konferens där genomförda individuella arbeten presenteras.

    Under denna kurs kommer ni alltså att söka artiklar, läsa och analysera artiklar, skriva en artikel, göra en poster, reflektera över ert eget skrivande och läsande samt ge varandra återkoppling under ett flertal tillfällen.

    Innehållet kommer att handla om aktuell elektronik. Temat för just er artikel kommer ni att få välja själva.

    Länk till respektive fas i kursen återfinns i menyn här ovanför. Alla delar är uppbyggda på ett liknande sätt och samlar all information som hör till det området

    Fäll ihop
  • Examination

    Kursen examineras kontinuerligt genom aktivt deltagande, inlämningar av analyser och av det egna skrivandet, kollegiala återkopplingar, bokreflektioner samt en avslutande postersession.

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Se på digitala studiestartsföreläsningar

    Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans

    Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

     

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)