"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Artificiell Intelligens i samhället

Välkommen till kursen Artificiell Intelligens i samhället HT20! Här får du veta vad du måste göra för att börja på kursen samt hur och när. Du kan även läsa mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. På den här kursen ska du själv registrera dig i studentwebben innan kursstart, mellan den 2020-10-26--2020-11-04. Mer information om detta finner du längre ner i välkomstbrevet.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Självregistrering Studentwebben: 2020-10-26--2020-11-04

   

  För att kunna registrera dig via studentwebben krävs det att du är antagen till kursen och att du har ett så kallat umu-id samt ett lösenord. I samband med att du fick ditt antagningsbesked, fick du också ett infodokument med information om hur du aktiverar denna användare. Det finns även information om detta längre ner i välkomstbrevet. På webbplatsen http://www.student.umu.se/registrering/ finns en manual om hur själva registreringen går till.

  För att logga in i Cambro måste du ha aktiverat ditt UMU-ID. Mer information om Cambro och UMU-ID hittar du här: https://www.umu.se/student/. När du registrerat dig på kursen och loggat in i Cambro med ditt UMU-ID kommer du att se kursen som en valbar flik i din arbetsmiljö. Lärmiljön i Cambro öppnar i samband med kursstart.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2/11 2020

  Tid: se schema, cambro

  Plats: se schema, cambro

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Under kursen kommer undervisningen att utgå från studerandeaktiva undervisningsformer av olika slag. Korta föreläsningar, gruppuppgifter, seminarier och studentpresentationer kommer att genomsyra kursens träffar.

  Dessutom kommer varje träff att innehålla någon form av workshop där praktisk hantering av AI-teknik visas och prövas. Betoning kommer att läggas på att variera de pedagogiska inslagen. Under kursen organiseras fyra fysiska träffar om ca 5-6 timmar per träff. (Ej obligatoriska)

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Studentsupport:

  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)