Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Datakommunikation

Välkommen!

Så här börjar du

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  På kurshemsida får du information om kursupplägg och schema. Deltagarna brukar vara spridda från nord till syd. Det innebär också att vi inte kommer att ha några samlingar utan all kommunikation sker via denna webplattform. Föreläsningarna ges i form av inspelade videokommentarer. De kommer att finnas tillgängliga allt eftersom både via kurshemsidan och på UmU Play. Lärare är Ola Ågren, lättast att nå på 0730-283852 samt Zoom. Om någon har en fråga som fler kan vara intresserad av rekommenderar jag att ni använder forumet i ställe.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Examinationen består i 4 st inlämningsuppgifter och 4 st teoriprov, så kallade duggor. Inlämninsuppgifterna är blandade teoretiska och praktiska uppgifter, ger godkänt eller så får man uppdatera sina svar. Duggorna ger 0-20 poäng var, för godkänt krävs 10 poäng. Slutbetyget bestäms av hur många poäng man totalt fått på duggorna.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Kursbok är Tanenbaum; Computer Networks

  Vi rekommenderar 5:e upplagan (5th ed) utgiven 2013 (kan stå annat år på vissa varianter) eller senare, men det går bra med fjärde utgåvan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)