Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 21 juli 2023.
Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?
Mål: Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper och färdigheter i folkhälsovetenskap, epidemiologi och biostatistik. Vidare är kursens mål att ge grundläggande färdigheter i att kunna läsa, förstå och kritiskt granska vetenskapliga artiklar inom området samt presentera och diskutera epidemiologiska, biostatistiska och folkhälsovetenskapliga aspekter i studierna.
Undervisning: Undervisningen sker genom lektioner, grupparbeten och seminarium.
Examinering: Examinationer sker i form av ett folkhälsovetenskapligt seminarium (obligatorisk närvaro) samt en skriftlig salstentamen i epidemiologi och biostatistik. (Båda är obligatoriska)
Schema: Länk finns på denna sida. Det kommer även att finnas på undervisningsplattformen Canvas.
Kurslitteratur: Du rekommenderas att låna eller köpa kurslitteraturen. Epidemiologiboken samt och statistikboken innehåller nyttiga tillämpningsuppgifter. Boken i folkhälsovetenskap kan med fördel lånas.
Pellmer K, Wramner B, Wramner H. Grundläggande folkhälsovetenskap. Stockholm: Liber 2012 eller 2017
Andersson Ingemar. Epidemiologi för hälsovetare – en introduktion. Lund: Studentlitteratur 2016
Ejlertsson Göran. Statistik för hälsovetenskaperna. Lund: Studentlitteratur 2012
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.