"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fysiologi och cellbiologi

HEJ OCH VÄLKOMMEN! Du är antagen till Fysiologi och cellbiologi 15 hp, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om Fysiologi och cellbiologi https://www.umu.se/utbildning/kursplan/5bi137/, universitetet och livet som student https://www.umu.se/student/. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering vid introduktionstillfället
  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen gör du det på introduktionstillfället, 20230322 kl 09.00 i sal BET.E.109

  Kan du inte vara med vid det här tillfället? Meddela oss i förväg!
  Om du inte kan vara med på introduktionen och inte har meddelat oss i förväg kommer du inte att bli registrerad och kan förlora din plats. Meddela maila vår kursadministratör Hanna Öhman hanna.ohman@umu.se att du kommer att gå kursen men inte kan närvara senast 230322 så kan du bli registrerad på kursen även om du inte kan vara med på kursstarten, och får behålla din plats.

  Kursen startar med registrering och introduktion (se schema på kurs-siten Canvas eller TimeEdit). Vi kommer att gå igenom strukturen på kursen och ge information som är bra att få.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2023-03-22

  Tid: 09:00

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Om kursen
  Kurslitteratur är: Biology: A Global Approach, Global Edition 12th edition av Neil A Campbell; ISBN: 9781292341637 (tidigare upplaga t.ex. 11 edition fungerar möjligen också (Observera att e-bok kanske inte är mest praktiskt, tidigare student har iallafall avrått från det).

  Dina studier gör du på ett flertal sätt - i klassrummet, i kurslaboratoriet och även hemifrån (se schema). Vi har vissa kursdelar via Zoom och för att det ska fungera bra behöver du ha tillgång till en dator som inte äldre än 4-5 år, webbkamera och headset kan även vara bra. samt internetuppkoppling, gärna stabil trådlös eller fast uppkoppling via nätverkskabel.

  På kurssajten i Canvas kommer du hitta det självstudiematerial du behöver utöver boken, som exempelvis instuderingsfrågor och läsanvisningar.

  Träffar via Zoom
  På Fysiologi och cellbiologi använder vi ibland Zoom som verktyg för undervisning på nätet. Här finns en guide till de vanligaste funktionerna i Zoom. Du skapar ett konto och loggar in med ditt Umu-id.

  Bästa hälsningar,

  Maria Eriksson
  Kursansvarig

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)