Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Geovetenskap med inriktning mot naturkatastrofer

Välkommen till Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, EMG och kursen Geovetenskap med inriktning mot naturkatastrofer. Har du frågor rörande kursen, kontakta mig, Kerstin Abbing, tel 090-786 76 05. Min mailadress: kerstin.abbing@umu.se

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Det gör du själv via Studentwebben mellan 22 augusti - 5 september. Det är viktigt att du registrerar dig under dessa dagar.

  Manual för självregistrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti

  Tid: 08:00

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Notera att schemat är preliminärt.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om kursen

  Kursen kommer bland annat att behandla jordbävningar, vulkanism, klimatologi och hydrologi. Kursen kommer att innehålla två duggor, två övningar, ett större projektarbete samt en avslutande tentamen.

  Kursen kommer att ha en kurssida på Canvas. På kurssidan kommer det exempelvis att finnas kursinformation som beskriver hur kursen examineras, det kommer att finnas tips på var man kan få tag på begagnad kurslitteratur m.m. Sidan byggs upp allt eftersom vi lärare lägger till material.

  På Canvassidan ska ni också göra de två duggor, som ingår i examinationen. Därför är det viktigt att alla skaffar sig tillgång till Canvas. Troligen har de flesta av er det redan men för dem som inte har det så finns det med information om hur man går tillväga, se nedan.

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Abbott, Patrick, L., 2017: Natural disasters. Tenth Edition. McGraw-Hill Higher Education. McGraw-Hill New York. ISBN 978-0-07-802298-2. Äldre utgåvor fungerar också.Boken har också en hemsida

  Ytterligare material enligt lärarens anvisningar tillkommer.

  Några intressanta hemsidor kan jag ge tips på redan nu. Exempelvis  USGS, USA:s motsvarighet till SGU. Den är mycket omfattande men har just de här aktuella uppgifterna som är intressanta, exempelvis övervakning av aktiva vulkaner. Ett exempel är Kilauea på Hawaii.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)