Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område

Hej och välkommen till terminens första kurs! Det här brevet innehåller viktig information om kursen, så läs det noggrant. För att du inte ska missa någon viktig del behöver du följa instruktionerna under varje rubrik. Speciellt att tacka ja till kursen, aktivera ditt Umu-id och registrera dig på kursen i tid. Här hittar du också schemat för kursen och annan viktig information. Vi hoppas att du får en intressant och lärorik första kurs på IVP!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Nästan alla kurser på programmet har självregistrering. Det betyder att du själv måste registrera dig i samband med kursstart på Studentwebben, för att kunna läsa kursen. För att göra det behövs ett användarnamn och lösenord. Det får du genom att först aktivera ditt Umu-id. Se längre ned på sidan för instruktioner.

  Deadline för registrering
  Det är ENDAST möjligt att registrera sig mellan följande datum 24 augusti - 1 september 2020. Får du problem behöver du kontakta din studievägledare omedelbart.

  Tänk på att Programintroduktionen börjar redan på måndag 31/8. Se separat mail för tid och plats!

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Onsdag 2 september 2020

  Tid: 13:00

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Schemat är preliminärt och delar kan komma att förändras.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  I kursplanen kan du läsa om kursers innehåll och förväntade studieresultat (det du behöver lära dig för att bli godkänd på kursen).Där hittar du också litteraturlistan. Gör det till en vana, att alltid läsa kursplanen inför varje kurs du startar.

  Länk till Kursplanesök: Kursplanesök
  Spara sidan som favorit, så att du lätt hittar tillbaka och kan söka fram nästa kurs 2IP027 Idrott, fostran och socialisation som börjar 30 september.

  Obligatorium
  Träffar så som exempelvis seminarium, redovisningar och salstentamen etc. kräver närvaro för att kunna examineras. Enbart träffar med examinerande inslag kan vara obligatoriska, vilket betyder att föreläsningar eller andra träffar utan examinerande inslag inte är det. För att lyckas med studierna och klara kursens examinationer behöver du vara väl förberedd. Det blir du om du närvarar på samtliga föreläsningar, handledningar och träffar som listas i schemat, att du tar anteckningar på föreläsningar och ställer frågor. Studera, gärna i grupp. Kom ihåg att du behöver läsa litteraturen som ingår i kursen. Studieguiden har oftast läsanvnisningar som stöd. 

  Fäll ihop
 • Kursplattform

  Alla kurser använder sig av en lärplattform. Ni kommer att få tillgång till två olika plattformar Moodle och Cambro. För denna kurs används Moodle och du behöver logga in där senast när kursen startar. Där sker kommunikation mellan kursdeltagare och lärare, där delas åhörarkopior och extra material ut från lärarna och där hittar du din Studieguide - som är en mer detaljerad plan över kursens upplägg och visar datum för deadlines och ger instruktioner för uppgifter och läsning.

  Länk till Kursplattform: Programplattform
  Spara sidan som favorit, så att du lätt hittar tillbaka till den. För att logga in behöver du aktivera ditt UMU-id. Insitruktioner för detta hittar du längre ner på sidan. Du kan logga in på plattformen 4 veckor innan kursstart. Det är vitigt att logga in på kursens sida i samband med kursstart så att du inte missar viktig info.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig lärare
  Anna Aggestål
  anna.aggestal@umu.se

  Studievägledare
  Camilla Jonsson
  idrott@pedag.umu.se

  I schemat kan du hitta namn på övriga lärare som ingår i kursen. 

  Semestertider:
  Under sommaren är möjligheten till kontakt och svar via epost begränsad. Studievägledaren är åter den 10 augusti. Är frågorna av allmän karaktär, så som frågor om Umeå universitet, registrering eller aktivering av Umu-id vänder du dig till Infocenter

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)