Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område

Hej och välkommen till terminens första kurs! Det här brevet innehåller viktig information om kursen, så läs det noggrant. För att du inte ska missa någon viktig del, behöver du följa instruktionerna under varje rubrik. Glöm inte att tacka ja till programmet, aktivera ditt Umu-id och registrera dig på kursen i tid. Vi hoppas att du får en intressant och lärorik första kurs på IVP!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Nästan alla kurser på programmet har självregistrering. Det betyder att du själv behöver registrera dig digitalt, innan du får läsa kursen. Du regstrerar dig alltid i samband med kursstart för varje kurs löpande under året. Du registrerar dig på Studentwebben. Till det behövs ett användarnamn och ett lösenord. Det får du genom att först aktivera ditt Umu-id. Se längre ner på sidan för instruktioner.

  Deadline för registrering
  För den här kursen är det ENDAST möjligt att registrera sig mellan följande datum:

  22 augusti - 30 augusti 2022

  Får du problem behöver du kontakta din studievägledare omedelbart (se kontaktuppgifter nedan)

  Tänk på att introduktionen till hela programmet börjar 29 augusti, två dagar innan kursen startar. Se separat mail för tid och plats för Programintoduktionen!

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Schemat är preliminärt och vissa inslag kan komma att förändras.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  I kursplanen kan du läsa om kursers innehåll och förväntade studieresultat (det du behöver lära dig för att bli godkänd på kursen). Där hittar du också kurslitteraturen som behövs. Gör det till en vana att alltid läsa kursplanen inför varje kurs du börjar. Skriv in kursnamn eller kurskoden 2IP026 i sökfältet för att hitta kursplanen.

  Länk till Kursplanesök: Kursplanesök
  Spara sidan som favorit så att du lätt hittar tillbaka för att söka fram nästa kurs 2IP027 Idrott, fostran och socialisation som börjar 30 september.

  Obligatorium
  Träffar så som exempelvis seminarium, redovisningar och salstentamen etc. kräver närvaro för att kunna examineras. Enbart träffar med examinerande inslag kan vara obligatoriska, vilket betyder att föreläsningar eller andra träffar utan examinerande inslag inte är det. Vi uppmuntrar dock alla att närvara på så mycket som möjligt. Vi vet av erfarenhet att för att lyckas med studierna och klara kursens examinationer behövs att man är förberedd. Det blir man genom att gå på föreläsningar, handledningar och träffar som listas i schemat, tar anteckningar på föreläsningar, ställer frågor, pluggar i grupp och framför allt - läser kurslitteraturen och Studieguiden för kursen.

  Fäll ihop
 • Kursplattform

  Alla kurser använder sig av en kursplattform, Canvas. Där sker kommunikation mellan kursdeltagare och lärare, där delar lärarna ut åhörarkopior och extra material och där hittar du din Studieguide - som är en mer detaljerad plan över kursens upplägg. Den visar bla. datum för deadlines och ger instruktioner för uppgifter och läsning.

  För att gå till kursplattform klicka här

  Spara sidan som favorit, så att du lätt hittar tillbaka till den. För att logga in behöver du aktivera ditt UMU-id. Insitruktioner för detta hittar du längre ner på sidan. Du kan logga in på plattformen 4 veckor innan kursstart. Det är vitigt att logga in på kursens sida i samband med kursstart så att du inte missar viktig info.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig lärare
  Louise Lindkvist
  louise.lindkvist@umu.se

  Studie- och programvägledare
  Camilla Jonsson
  idrott@pedag.umu.se

  I schemat kan du hitta namn på övriga lärare som ingår i kursen. 

  Semestertider:
  Under sommaren är möjligheten till kontakt och svar via epost begränsad. Programvägledaren är åter den 8 augusti. Är frågorna av allmän karaktär och berör frågor om Umeå universitet, registrering eller aktivering av Umu-id vänder du dig till Infocenter för snabb service.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)