TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Hej och välkommen till terminens första kurs! Det här brevet innehåller viktig information om kursen, så läs det noggrant. För att du inte ska missa någon viktig del, behöver du följa instruktionerna under varje rubrik. Glöm inte att tacka ja till programmet, aktivera ditt Umu-id och registrera dig på kursen i tid. Vi hoppas att du får en intressant och lärorik första kurs på IVP!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.
Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopNästan alla kurser på programmet har självregistrering. Det betyder att du själv behöver registrera dig digitalt, innan du får läsa kursen. Du regstrerar dig alltid i samband med kursstart för varje kurs löpande under året. Du registrerar dig på Studentwebben. Till det behövs ett användarnamn och ett lösenord. Det får du genom att först aktivera ditt Umu-id. Se längre ner på sidan för instruktioner.
Deadline för registrering
För den här kursen är det ENDAST möjligt att registrera sig mellan följande datum:
22 augusti - 30 augusti 2022
Får du problem behöver du kontakta din studievägledare omedelbart (se kontaktuppgifter nedan)
Tänk på att introduktionen till hela programmet börjar 29 augusti, två dagar innan kursen startar. Se separat mail för tid och plats för Programintoduktionen!
Fäll ihopOnsdag 31 augusti 2022
Tid: 10:15
Schemat är preliminärt och vissa inslag kan komma att förändras.
I kursplanen kan du läsa om kursers innehåll och förväntade studieresultat (det du behöver lära dig för att bli godkänd på kursen). Där hittar du också kurslitteraturen som behövs. Gör det till en vana att alltid läsa kursplanen inför varje kurs du börjar. Skriv in kursnamn eller kurskoden 2IP026 i sökfältet för att hitta kursplanen.
Länk till Kursplanesök: Kursplanesök
Spara sidan som favorit så att du lätt hittar tillbaka för att söka fram nästa kurs 2IP027 Idrott, fostran och socialisation som börjar 29 september.
Obligatorium
Träffar så som exempelvis seminarium, redovisningar och salstentamen etc. kräver närvaro för att kunna examineras. Enbart träffar med examinerande inslag kan vara obligatoriska, vilket betyder att föreläsningar eller andra träffar utan examinerande inslag inte är det. Vi uppmuntrar dock alla att närvara på så mycket som möjligt. Vi vet av erfarenhet att för att lyckas med studierna och klara kursens examinationer behövs att man är förberedd. Det blir man genom att gå på föreläsningar, handledningar och träffar som listas i schemat, tar anteckningar på föreläsningar, ställer frågor, pluggar i grupp och framför allt - läser kurslitteraturen och Studieguiden för kursen.
Alla kurser använder sig av en kursplattform, Canvas. Där sker kommunikation mellan kursdeltagare och lärare, där delar lärarna ut åhörarkopior och extra material och där hittar du din Studieguide - som är en mer detaljerad plan över kursens upplägg. Den visar bla. datum för deadlines och ger instruktioner för uppgifter och läsning.
För att gå till kursplattform klicka här
Spara sidan som favorit, så att du lätt hittar tillbaka till den. För att logga in behöver du aktivera ditt UMU-id. Insitruktioner för detta hittar du längre ner på sidan. Du kan logga in på plattformen 4 veckor innan kursstart. Det är vitigt att logga in på kursens sida i samband med kursstart så att du inte missar viktig info.
Fäll ihopKursansvarig lärare
Louise Lindkvist
louise.lindkvist@umu.se
Studie- och programvägledare
Camilla Jonsson
idrott@pedag.umu.se
I schemat kan du hitta namn på övriga lärare som ingår i kursen.
Semestertider:
Under sommaren är möjligheten till kontakt och svar via epost begränsad. Programvägledaren är åter den 8 augusti. Är frågorna av allmän karaktär och berör frågor om Umeå universitet, registrering eller aktivering av Umu-id vänder du dig till Infocenter för snabb service.
Aktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar jag mitt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.
Fäll ihopDigitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Office 365 och hur jag installerar det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.
Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).
Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.
Fäll ihop