TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Hej, Kul att Du är antagen till vår kurs, Kulturgeografiska metoder, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen ,universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i vår!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopSom antagen student måste du delta på första lektionen för att bli registrerad. Kan man ej deltaga då måste man kontakta kursansvarig/administratör och missar man det kan man bli av med sin plats . Ingen kan registrera sig i förväg. Är ni behörig med villkor så måste ni ordna med behörigheten för att bli registrerad. Kursen är campusbaserad.
Fäll ihopSchemat finns tillgängligt minst en månad innan kursstart. (se länk ovan)
Moment 1: Vetenskapliga studier, 2 hp.
Momentet ger grundläggande kunskaper i vetenskapsteori och vetenskapligt arbete. Grundläggande vetenskapsteoretiska begrepp behandlas och relateras till det kulturgeografiska ämnet. Skillnader och likheter mellan kvantitativa och kvalitativa studier diskuteras.
Moment 2: Kvantitativa metoder, 6,5 hp.
Momentet ger grundläggande kunskaper inom kvantitativ metod och behandlar analys och beskrivning av kvantitativa data med hjälp av statistikprogram (t ex SPSS). Kursen behandlar också hur beskrivande och analytisk statistik används i kulturgeografiska analyser.
Moment 3: Kvalitativa metoder, 6,5 hp.
Momentet ger kunskaper om kvalitativa metodtraditioner inom kulturgeografisk forskning. Forskningsprocessens steg i användandet av kvalitativ metod behandlas från forskningsdesign, insamling av material till analys. Exempel på metodtraditioner som presenteras är tematisk analys, diskursanalys och narrativ analys. Momentet omfattar egen tillämpning och reflektion kring kvalitativ analys.
Fäll ihopTänk på behörighetskraven för kursen. (15hp ekonomisk social geografi plus 15 hp ytterligare inom kulturgeografi el motsvarande.)
Fäll ihopTBD
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska:
• registrera dig på kurser
• lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
• kolla din studentmejl
• skaffa Umu-kort
• använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Fäll ihopBeställ ditt Umu-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Jag ansöker om Umu-kortet på en gång
Fäll ihopSe på digitala studiestartsföreläsningar
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Se datum och tid för varje föreläsning via länken.
Fäll ihop
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Fäll ihopFråga Infocenter om det krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.
Hitta till Infocenter (Mazemap)
Fäll ihop