"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Reglersystem

Snart startar kursen i Reglersystem. Du är välkommen till kursstart den 20/3, i Teknikhuset TA201, kl. 13.15. Alla studenter ska vara med vid första tillfället, annars måste man anmäla anledning, detta är så att vi säkert vet vilka som planerar att gå kursen samt att vi går igenom viktig information att veta under kursens gång.

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Kursregistrering
  När du har tackat ja till din plats så måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart.

  En video om hur man registrerar sig finns här: https://play.ladok.se/media/Introduktion+av+Ladok+f%C3%B6r+studenter/0_jbmsa8mo/404883

  Om du inte har aktiverat ditt umu-id så kan du göra det här: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  20/3-2024

  Tid: 13.15

  Plats: TEK.A.244 (TA201)

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen behandlar analys av dynamiska reglersystem, med speciell tillämpning på linjära återkopplade system. Egenskaper hos reglersystem som stabilitet, snabbhet, frekvensegenskaper, noggrannhet och styrsignalaktivitet betonas i kursen. Matematiska verktyg i form av överföringsfunktioner introduceras där Laplace- och Z-transformen utgör en grundläggande del. Stor vikt läggs vid datorn som hjälpmedel vid modellbeskrivning, simulering och reglering av system.

  Kursen är uppdelad i två moment:

  Teori, 5.5 hp (Theory, 5.5 ECTS);
  Laboration, 2 hp (Laboratory, 2 ECTS).

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Schema time-edit:

  https://cloud.timeedit.net/umu/web/empres1/ri1w3X3Q3QZZYYQv5Q034761y7Y7.html

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  CANVAS-hemsida där all info kommer finnas om kursen:

  https://www.canvas.umu.se/courses/13479 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)