Välkommen till kursen Straffrätt i kontext! Innan kursstart är det några saker du måste göra. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Vi ses i höst!
När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar den 23 augusti och funktionen kommer att vara öppen till och med den 31 augusti.
För att du ska kunna registrera dig på kursen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id.
På webbplatsen www.student.umu.se/registrering finns en manual som beskriver hur registreringen går till.
Kursintroduktionen är på måndag 30 augusti kl 10 på Zoom.
Kursen bygger på studerandeaktiva arbetsformer och ger möjlighet till egna val och egen fördjupning. Studenten tar ett stort eget ansvar för att individuellt och i basgruppen inhämta kunskap, och själv söka fram relevanta rättskällor och andra kunskapskällor. Undervisningen består i huvudsak av obligatoriska seminarier där studenten identifierar och analyserar olika frågeställningar. Kursen omfattar också ett individuellt skriftligt arbete som seminariebehandlas och där det också ingår för studenten att kritiskt värdera sin egen och en studiekamrats kunskaps(re)produktion.
Examination: För att kunna bli godkänd på kursen krävs: 1. Grupprestation i form av godkända seminarier och inlämningsuppgifter,
2. Godkänd individuell skrivuppgift, samt
3. Godkänd individuell muntlig själv- och kamratvärdering.
Examination sker genom obligatoriska seminarier och inlämningsuppgifter under kursen, individuell skriftlig uppgift och en individuell muntlig kamrat- och självvärdering. För punkt 1 ges betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). För punkt 2–3 ges betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). På hela kursen ges betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). Betyget på hela kursen grundar sig på en sammanvägning av betygen för punkterna 2-3 och sätts först när punkterna 1-3 är utförda.
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.