"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Examensarbete, 15 hp

Engelskt namn: Degree Project

Denna kursplan gäller: 2008-02-25 till 2012-02-26 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 2MR000

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Programkom för hotell- och restaurangmanagementpr o gastronomiprogrammet, 2008-02-13

Innehåll

Kursen syftar till att den studerande ska utveckla sin förmåga att förstå och arbeta med måltids- och restaurangvetenskapliga problem. Detta sker genom att den studerande i ett självständigt arbete tränar sin förmåga att formulera problem och syfte, välja material och metod, bearbeta och sammanställa resultat samt sätta resultaten i relation till andra arbeten inom området. Kursen innebär också för-djupning av kunskaper inom ett valt område. Examensarbetet skall visa prov på att den studerande självständigt kan utveckla och behandla ett område inom gastronomi. Det kan ske i form av ett gastronomiskt utrednings-och/eller utvecklingsarbete i kök och/eller kök och matsal eller en experimentell studie med gastronomisk inriktning. Kursen inleds med en introduktion i vetenskaplig metod.

Förväntade studieresultat

Efter kursen skall studenten kunna: – självständigt planera och genomföra ett arbete enligt en tidsplan – formulera och precisera en problemställning – söka ny kunskap och på egen hand söka källor – värdera källmaterialet på ett kritiskt och självständigt sätt – tolka, analysera, diskutera och försvara erhållna resultat – skriva korrekta källhänvisningar – både skriftligt och muntligt presentera en rapport enligt givna ramar – kritiskt granska ett skriftligt arbete och ge återkoppling

Behörighetskrav

Univ: Minst 90 hp från tidigare kurser inom ämnet Måltids- och restaurangvetenskap eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Undervisningen meddelas i form av handledning. Examensarbetet kan ske vid Enheten för restauranghögskolan eller någon av de övriga institutioner som är involverade i grundutbildningen.

Examination

Kursen examineras genom författande och försvar av ett självständigt arbete. Vidare krävs godkänd opposition på ett annat examensarbete. Betyg på kursen sätts först när alla obligatoriska moment är godkända. Betygsskalan består av betygen Underkänd, Godkänd och Väl godkänd. Eventuella kompletteringar skall ske efter handledarens anvisning inom den tid som handledaren anger. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur

Giltig från: 2008 vecka 9

I de fall särskild kurslitteratur skall ingå skrivs detta in i projektplanen.