Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Otroligt bra möjligheter till utbytesstudier och praktik

Varför Handelshögskolan vid Umeå universitet och IBP?
– Umeå universitet är ett av de högst rankade universiteten i Sverige och har en Handelshögskola. Att det sedan blev IBP-var självklart, då jag ville ha en civilekonomexamen med ett internationellt perspektiv. Det är oändligt många fördelar med att gå IBP.
1. Du får en utbildning som förbereder dig på arbetslivet i hela världen. 2. Särskiljer sig från andra Civilekonomprogram.
3. Otroligt bra möjligheter till utbytesstudier och praktik.

Utlandsstudier och praktik

– Min femte termin, åkte jag till Fudan University i Shanghai, Kina på utbytesstudier. Det var mitt självklara val, jag ville testa en helt främmande kultur i kombination med att bo i världens ekonomiska ånglok - Kina. Väl i Kina var målet att fortsätta mitt utlandsäventyr med att arbeta för Exportrådet på någon av alla marknader dem har kontor på.

Jag valde och kom in som Trainee på Exportrådets kontor i Sydney, Australien. Exportrådet är en intressant organisation att jobba i och som praktikplats var Exportrådet en fantastisk erfarenhet. Du får direkt eget ansvar, chans att visa framfötterna och lära dig lite om väldigt mycket. Att praktikplatsen är 6 månader är en enorm fördel då du får chansen att på "riktigt" komma in i jobbet och organisationen. Du lär dig framförallt vad du själv gillar och vad en framtida inriktning skulle kunna vara.

Umeå som studentstad

– Umeå är en fantastiskt bra studentstad, du har ett levande campus, en aktiv studentkultur och en bra atmosfär och sammanhållning. Bland ekonomerna är gemenskapen bättre, mycket tack vare E-puben.

Engagemang vid sidan av studierna

Jag gillar att ha fullt upp och har varit engagerad i mycket vid sidan om studierna. Jag har på olika sätt varit engagerad i HHUS, sitter i år med i projektgruppen för Umeå universitets arbetsmarknadsdag, huvudtränare för Ersmarks IK och jobbar vid sidan om studierna vidare på Exportrådet.

Dina framtidsplaner?
– Jag vill jobba med revision i Sverige, och då allra helst Stockholm. Jag tycker det ger en bra grund att stå på, och är något som har varit min inriktning och mitt intresse genom alla år på Handelshögskolan.

Namn
Gustav Sjöholm
Varifrån kommer du?
Växjö
Fritidsintressen
Jag gillar att ha fullt upp och har varit engagerad i mycket vid sidan om studierna