"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Dietistprogrammet

Du är antagen till Dietistprogrammet, jag som skriver det här brevet heter Elisabeth Stoltz Sjöström och är programsamordnare för programmet. Du kommer att träffa mig på introduktionen och under delar av programmet. Innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när.  Vi ses i vår!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Det är du själv som ansvarar för att registrera dig. Det gör du genom att logga in på studentwebben med ditt Umu-Id. Läs mer nedan hur du aktiverar ditt Umu-id. När du registrerat dig på inledande kurs blir du även registrerad på programmet.

  Webbregistreringen är öppen mellan 13/1 – 18/1.

  Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Om du får problem att registrera dig, kontakta studieadministratören.

  Du kommer inte heller att kunna komma åt kursen i lärplattformen förrän du är registrerad.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  18 januari 2022

  Tid: 08:30

  Plats: Zoom

  P.g.a. pandemiläget kommer kostvetenskap A introduktionen och där tillhörande aktiviteter/föreläsningar ske via Zoom.

   

  Länk till Zoom: https://umu.zoom.us/j/64121428290?pwd=eDBYUGVyb0diejJBMGkvSFNGNGhTZz09

  Lösenord: KostAVT22

   

   

   

  Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till studieadministratören annars förlorar du din studieplats.

  En månad före kurs/modulstart är schemat klart. Det kan dock ske mindre förändringar, så ha för vana att titta på schemat. Första kursen på programmet är Kostvetenskap A

  Fäll ihop

Om kursen

 • Material för dina kommande studier

  Tänk på att det kan vara bra att köpa eller beställa kurslitterature till första modulen i god tid så att du har den vid kursstart.

   

   

   

   

   

  Fäll ihop
 • Information från faddrarna

  Hej nya studenter!

  Grattis till platsen på dietistprogrammet och välkomna till Sveriges kallaste och bästa stad, Umeå!

  Som läget är nu gällande Covid-19 kan vi inte säkert säga ifall insparken blir på plats eller inte, men vi håller tummarna då vi planerat för några roliga veckor med er.
  Gå gärna med i vår facebookgrupp “Umeå Dietistnollning VT22” för att få information om insparken och ta del av schemat för insparken samt för att få reda på vilka som kommer att gå i klassen.

  Vi vill även rekommendera er att gå med i vår studentförening Kosmås, som tillhör Umeå Studentkår. Kårlegitimation och vaccinpass kommer att behövas på vissa av insparksaktiviteterna.

   

  Om du inte har facebook men vill ta del av informationen kan du kontakta:

  General Madelene: 073-9030283

   www.facebook.com/groups/636357520728736/

  Vi ser fram emot att träffa er

  Hälsningar,

  Era faddrar

  Fäll ihop
 • Kontakta oss!

  Programsamordnare
  Elisabeth Stoltz Sjöström

  Studieadministratör
  Marie L Jonsson

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)