Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Generell profil

I den generella inriktningen mot nationalekonomi erbjuder vi två kurser på sammanlagt 15 poäng inom finansiell ekonomi (Finansiell ekonomi D2 och Finansiell ekonomi II D21). Du får även goda möjligheter till praktik eller utlandsstudier.

Praktik

Att göra praktik är ett bra sätt att testa dina kunskaperna samtidigt som du har chans att skapa kontakter för framtiden med myndigheter och företag. Du söker själv din praktik på myndigheter och företag i Sverige eller internationellt. Detta underlättar dina möjligheter att få en praktikplats som motsvarar dina förväntningar samtidigt som du förbereder dig för ditt framtida jobbsökande. Några exempel på tidigare praktikplatser är: Europeiska investeringsbanken, Finansdepartementet, Svenska spel, Riksdagens utredningstjänst, Sveriges delegation vid WTO, Länsstyrelsen Västerbotten och North Sweden, Bryssel

Utlandsstudier

Ta chansen och studera utomlands, det kommer ge dig såväl ett vassare CV som nya upplevelser. För dig som är student vid Handelshögskolan finns flera olika möjligheter att inom ramen för våra utbytesavtal tal att ta dig ut i världen för en termin eller två.