"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Pixabay

Matematik

Inom matematik har innehållet i två gymnasiekurser (Matematik 3c och Matematik 4) fördelats på tre basårskurser (Matematik baskurs I, Matematik baskurs II och Matematik baskurs III). I dragspelsmenyn nedan finns information om vilka basårskurser du behöver läsa för att uppnå rätt behörighet utifrån dina nuvarande förkunskaper.

För dig som har godkänt betyg i Matematik 2a, Matematik 2b, Matematik 2c

För att uppnå behörigheten Matematik 3c behöver du läsa och bli godkänd på Matematik baskurs I och Matematik baskurs II.
För att uppnå behörigheten Matematik 4 behöver du läsa och bli godkänd på Matematik baskurs I, Matematik baskurs II och Matematik baskurs III.
 

För dig som har godkänt betyg i Matematik 3b

För att uppnå behörigheten Matematik 3c behöver du läsa och bli godkänd på Matematik baskurs I* och Matematik baskurs II.
För att uppnå behörigheten Matematik 4 behöver du läsa och bli godkänd på Matematik baskurs I*, Matematik baskurs II och Matematik baskurs III.
 

* Du som har godkänt betyg i Matematik 3b kan avstå från att läsa Matematik baskurs I under förutsättning att du läser in avsnittet om trigonometri på egen hand. Trigonometri är ett viktigt avsnitt som används inom både fysik och matematik. Du behöver inte göra något prov som visar att du behärskar det avsnittet.

 

För dig som har godkänt betyg i Matematik 3c

För att uppnå behörigheten Matematik 4 behöver du läsa och bli godkänd på Matematik baskurs II och Matematik baskurs III.
Matematik baskurs I kan du välja att läsa som repetition om du vill. Notera att du måste registreras på kursen för att få delta i undervisningen.
 

För dig som har godkänt betyg i Matematik 4

Du kan välja att läsa en eller flera av basårets matematikkurser som repetition om du vill. Notera att du måste registreras på kurserna för att få delta i undervisningen.
 

 

Mer information om kurserna hittar du i kursplanen för respektive kurs (länken nedan)

https://www.umu.se/student/mina-studier/tekniskt-naturvetenskapligt-basar/kursplaner/

 

Senast uppdaterad: 2022-10-31