Wallenberg centrum för molekylär medicin

Umeåforskare till Sveriges unga akademi
Publicerad: 24 maj, 2019

Ronnie Berntsson från Umeå universitet tar plats som ny ledamot i Sveriges unga akademi.

Tre nya WCMM Fellows vid Medicinska fakulteten
Publicerad: 29 mar, 2019

Nytillträdda gruppledare ska forska om glioblastom, prostatacancer och antimikrobiell resistens

WCMM beviljar postdoktorresurser
Publicerad: 07 feb, 2019

Fyra forskarsamarbeten vid Medicinska fakulteten tilldelas postdoktorresurs med driftsmedel.

Möte inom tumörmikromiljö i Umeå 2019
Publicerad: 24 jan, 2019

Under tre dagar, 9-11 april, går Swedish Tumor Microenvironment Meeting av stapeln på Umeå Folkets Hus.

9 miljoner till cancerforskning från Sjöbergstiftelsen
Publicerad: 19 dec, 2018

Per Fransson och Daniel Öhlund får 9 miljoner kronor till forskning om cancer i bukspottkörteln.

Umeåforskare en av fem som får Starting Grant
Publicerad: 17 dec, 2018

Ronnie Berntsson är en av fem forskare som får Swedish Foundations Starting Grant 2018.

VR beviljar flavivirusprojekt 25.2 mnkr
Publicerad: 14 dec, 2018

Vetenskapsrådet har beviljat medel till ett flavivirusprojekt i en utlysning inom infektion och antibiotika

Ronnie Berntsson ny WCMM Fellow
Publicerad: 14 dec, 2018

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) har rekryterat en ny gruppledare inom infektionsbiologi

Europeiskt storanslag till nyrekryterad Umeåforskare
Publicerad: 30 aug, 2018

Changchun Chen vid Umeå centrum för molekylär medicin får ERC Starting Grant.

Tandläkare får WCMM-medel för postdoktoral meritering
Publicerad: 13 aug, 2018

WCMM har beviljat 3 tandläkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden.

WCMM symposium: New frontiers in neuroscience and imaging
Publicerad: 12 jun, 2018

7 juni höll Wallenberg centrum för molekylär medicin ett symposium med fokus på neurovetenskap och imaging.

Särskild satsning för tandläkare tidigt i sina kliniska karriärer
Publicerad: 22 mar, 2018

Nu utlyser WCMM, VLL och Umu en forskningssatsning för tandläkare tidigt i sina kliniska karriärer.

Kliniska forskare får WCMM-medel för postdoktoral meritering
Publicerad: 19 jan, 2018

WCMM har beviljat 11 läkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden.