Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Wallenberg centrum för molekylär medicin

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Utlysningen för deltagande i ”Summer Program in Aging 2021”
Publicerad: 22 jan, 2021

Utlysningen för deltagande i Summer Program in Aging 2021, virtuell sommarskola 2 maj – 14 maj 2021.

Regionaliserat läkarprogram – en lyckad satsning!
Publicerad: 22 jan, 2021

2011 startade Umeå universitet landets första regionaliserade läkarprogram. 10 år senare - hur har det gått?

Genombrott om diarrévirus öppnar för nya vacciner
Publicerad: 08 jan, 2021

Forskare har på atomnivå kartlagt ett virus som öppnar för nya behandlingar även mot covid-19.

Öhlund blir Clinical Fellow
Publicerad: 14 dec, 2020

Forskningen finansierad tre år framåt som Wallenberg Clinical Fellow får Daniel Öhlund, som en av få i landet.

RJ beviljar medel till forskning inom kognitiv nedgång
Publicerad: 04 dec, 2020

Riksbankens Jubileumsfond beviljar medel för forskning inom biomarkörer för kognitiv nedgång i åldrandet.

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar på infektionsmedicin vid Umeå universitet
Publicerad: 22 okt, 2020

Stödet ingår i en nationell satsning på life science, som omfattar 3,7 miljarder kronor under tolv år.

Umeåvirolog gläds åt Nobelpris för upptäckt av hepatit C-virus
Publicerad: 06 okt, 2020

Gisa Gerold har forskat hos en av årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin.

Vandrar Kungsleden för cancerforskning
Publicerad: 30 aug, 2020

Lina och Sara Åström vandrar Kungsleden för att samla in pengar till cancerforskning vid Umeå universitet.

Vanlig genvariant fördubblar risken för herpesorsakad Alzheimers sjukdom
Publicerad: 12 aug, 2020

Genen GM17 kan vara förklaringen till att herpes hos vissa personer leder till Alzheimers sjukdom.

NMMP medel för samarbetsprojekt med SciLifeLab
Publicerad: 03 jul, 2020

Ett mindre anslag öppnar dörren för nationellt samarbete mellan unga gruppledare vid WCMM och SciLifeLab.

Läkemedel mot prostatacancer i ny studie om covid-19
Publicerad: 15 jul, 2020

Forskare ska undersöka om ett läkemedel som används vid prostatacancer har effekt mot covid-19.

Nationell bröstcancerstudie startad i Umeå
Publicerad: 29 jun, 2020

En ny studie ska undersöka om kirurgi kan minska dödligheten vid bröstcancer som har spridit sig till levern.

Medel för WCMM-associerade läkare/tandläkare
Publicerad: 09 apr, 2020

Sökbara budgetstöd till WCMM-associerade läkare/tandläkare

Utmärkelse till Andreas Josefsson för forskning om prostatacancer
Publicerad: 18 dec, 2019

2019 års Cutting Edge Award från Astellas tilldelas Andreas Josefsson.

21 miljoner till WCMM forskare för klinisk forskning
Publicerad: 13 dec, 2019

VR och ALF-kommittén belönar WCMM forskare vid Region Västerbotten och Umeå universitet

Två WCMM Fellows får 8 miljoner för cancerforskning
Publicerad: 25 nov, 2019

VR och Cancerfonden delar ut forskningsmedel till Silvia Remeseiro och Francesca Aguilo

Ny föreståndare och styrgrupp vid WCMM
Publicerad: 13 sep, 2019

Ny ledning vid WCMM tillsattes den 1 juli 2019.

Sökande efter tidigare upptäckt av bukspottskörtelcancer prisas
Publicerad: 23 aug, 2019

Daniel Öhlund vid Umeå universitet får pris pris för projektansökan om tidigare upptäckt av pancreascancer.

Umeåforskare till Sveriges unga akademi
Publicerad: 25 maj, 2019

Ronnie Berntsson från Umeå universitet tar plats som ny ledamot i Sveriges unga akademi.

Tre nya WCMM Fellows vid Medicinska fakulteten
Publicerad: 29 mar, 2019

Nytillträdda gruppledare ska forska om glioblastom, prostatacancer och antimikrobiell resistens

WCMM beviljar postdoktorresurser
Publicerad: 07 feb, 2019

Fyra forskarsamarbeten vid Medicinska fakulteten tilldelas postdoktorresurs med driftsmedel.

Möte inom tumörmikromiljö i Umeå 2019
Publicerad: 24 jan, 2019

Under tre dagar, 9-11 april, går Swedish Tumor Microenvironment Meeting av stapeln på Umeå Folkets Hus.

9 miljoner till cancerforskning från Sjöbergstiftelsen
Publicerad: 19 dec, 2018

Per Fransson och Daniel Öhlund får 9 miljoner kronor till forskning om cancer i bukspottkörteln.

Umeåforskare en av fem som får Starting Grant
Publicerad: 17 dec, 2018

Ronnie Berntsson är en av fem forskare som får Swedish Foundations Starting Grant 2018.

VR beviljar flavivirusprojekt 25.2 mnkr
Publicerad: 14 dec, 2018

Vetenskapsrådet har beviljat medel till ett flavivirusprojekt i en utlysning inom infektion och antibiotika

Ronnie Berntsson ny WCMM Fellow
Publicerad: 14 dec, 2018

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) har rekryterat en ny gruppledare inom infektionsbiologi

Europeiskt storanslag till nyrekryterad Umeåforskare
Publicerad: 30 aug, 2018

Changchun Chen vid Umeå centrum för molekylär medicin får ERC Starting Grant.

Tandläkare får WCMM-medel för postdoktoral meritering
Publicerad: 13 aug, 2018

WCMM har beviljat 3 tandläkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden.

Kliniska forskare får WCMM-medel för postdoktoral meritering
Publicerad: 19 jan, 2018

WCMM har beviljat 11 läkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden.

Särskild satsning för tandläkare tidigt i sina kliniska karriärer
Publicerad: 22 mar, 2018

Nu utlyser WCMM, VLL och Umu en forskningssatsning för tandläkare tidigt i sina kliniska karriärer.

WCMM symposium: New frontiers in neuroscience and imaging
Publicerad: 12 jun, 2018

7 juni höll Wallenberg centrum för molekylär medicin ett symposium med fokus på neurovetenskap och imaging.