Hoppa direkt till innehållet
printicon

Inbjudan om affiliering till Arcum

Vid Umeå universitet finns sedan 2012 Sveriges enda arktiska forskningscentrum - Arcum. Verksamheten riktar sig till samtliga fakulteter vid Umeå universitet, men också till forskare vid andra universitet.

Film: Arktiska forskare vid Umeå Universitet
Arktiska forskare vid Umeå Universitet

En film med ett urval av de många forskare som är affilierade till Arktiskt Centrum vid Umeå Universitet.

Är du forskare/doktorand som forskar i det nordliga området? Eller söker du ett nätverk för att utveckla din arktiska forskning? Då inbjuder vi dig att bli affilierad till Arcum. 

Vad vi gör för dig

Genom oss får du en möjlighet att fördjupa det arktiska perspektivet i din forskning. Vi bjuder in dig till lunchseminarier, workshops, föreläsningar och konferenser som anordnas av Arcum.

Vi kommer också att hjälpa dig att bevaka olika möjligheter till forskningsfinansiering och internationella samarbeten samt arktiska evenemang som du kan vara intresserad av. Vi strävar efter synergieffekter som leder till nya samarbetsstrukturer över ämnesgränserna och i förlängningen till nya projekt. Dessutom kan du som affilierad forskare söka strategiska medel från Arcum varje termin för att hjälpa dig i din forskning.

Vårt viktigaste mål är att ge dig nya möjligheter, stärka din forskning och öka din synlighet.

Extern affiliering

Är du inte anställd vid Umeå universitet men aktiv i eller intresserad av arktisk forskning finns möjligheten att knyta dig personligen eller din organisation till oss via extern affiliering. Du får då ta del av våra informationsbrev, utskick samt inbjudningar till arrangemang. 

Ansökan

Fyll i de relevanta delarna för dig i följande ansökningsformulär, och sedan mailar du in det ifyllda formuläret till någon av våra projektassistenter. Om du har problem med formuläret, kontakta oss.

Oscar Sedholm
Projektassistent
E-post
E-post
Anngelica Kristoferqvist
Projektassistent, studievägledare
E-post
E-post
Telefon
090-786 54 35