"False"
Huvudmenyn dold.

Nyheter från biblioteket

Bibliotekets nya lokaler på Konstnärligt campus invigda

Nya biblioteket på Konstnärligt campus innehåller större lokaler och fler funktioner.

Kerstin Lundborgs utdrag ur norrlandslitteratur nu digitaliserat

Kerstin Lundborgs arbete med att hämta ut uppgifter ur norrlandslitteratur finns nu i digitalt format.

Umeå universitet går med i CoARA

Ett aktivt åtagande att reformera forskningens utvärderings- och belöningssystem.

Renbeteskommissionen från 1913 digitaliserad

Biblioteket har i ett samarbete med forskare digitaliserat Renbeteskommissionen från 1913.

Lärarinnan som blev konstnär

Lärarinnan och konstnären Berta Hanssons arkiv finns nu i bibliotekets arkivsamlingar.

Två gånger Bjurström

Designern Birgitta Bjurströms arkiv samt hennes farmor Anna Bjurströms arkiv finns nu tillgängliga.

Alla nyheter

Bibliotekets nya lokaler på Konstnärligt campus invigda
Publicerad: 2023-01-23

Kerstin Lundborgs utdrag ur norrlandslitteratur nu digitaliserat
Publicerad: 2023-01-20

Umeå universitet går med i CoARA
Publicerad: 2022-12-13

Renbeteskommissionen från 1913 digitaliserad
Publicerad: 2022-12-09

Lärarinnan som blev konstnär
Publicerad: 2022-12-07

Två gånger Bjurström
Publicerad: 2022-11-24

Ny koalition för att vidareutveckla bedömning av forskning
Publicerad: 2022-11-22

Samarbete för att reformera bedömnings- och belöningssystem för forskning i linje med öppen vetenskap.

En professor med miljön i fokus
Publicerad: 2022-11-07

Professor Sverker Sörlins arkiv finns nu i bibliotekets samlingar.

Umeå universitetsbibliotek och Jernkontoret i nytt samarbete
Publicerad: 2022-10-31

Biblioteket ska digitalisera drygt hundra år av tidskriften Jernkontorets annaler.

Vetenskapsrådet uppdaterar sina riktlinjer för öppen publicering
Publicerad: 2022-10-31

Vetenskapsrådet har nya riktlinjer för forskningsmedel från och med oktober 2022.

Designern Birgitta Bjurströms plagg visas på biblioteket
Publicerad: 2022-10-14

Umeåbördiga designern Birgitta Bjurström (1950-2021) uppmärksammas i en utställning på biblioteket.

Universitetsbiblioteket och HPC2N bidrar till Skills4EOSC
Publicerad: 2022-10-13

Umeå UB och HPC2N samarbetar i EU-projektet Skills4EOSC för att stödja kompetensutveckling och nätverk i EU.

Per Olov Enquists arkiv till Umeå universitetsbibliotek
Publicerad: 2022-10-03

Författaren P. O. Enquists arkiv har nyligen skänkts till Umeå universitetsbibliotek.

Ökad omedelbar öppen tillgång till federalt finansierad forskning i USA
Publicerad: 2022-09-08

Nya rekommendationer i USA tar sikte på omedelbar öppen tillgång till forskningsresultat senast 2026.

Öppen online-kurs i informationssökning
Publicerad: 2022-09-06

Biblioteket har en öppen online-kurs i informationssökning som finns i både svensk och engelsk version.

Senast uppdaterad: 2022-08-22