Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 november 2020)

printicon

INDIKO — kyrkböcker på nätet

Med sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet är det möjligt att söka sig tillbaka i historien genom församlingar som finns registrerade i kyrkoboksdatabasen POPUM, från slutet av 1600-talet ända fram till sekelskiftet 1900.

Användarvillkor
Användarvillkor

Ta del av vilka villkor som gäller för användning av sökverktyget INDIKO -- kyrkböcker på nätet.

Kyrkoboksdatabaserna
Kyrkoboksdatabaserna

Kyrkoboksdatabaserna POPUM och POPLINK är två av världens mest informationstäta demografiska databaser.

Med INDIKO — kyrkböcker på nätet kan du enkelt söka information om individer i den svenska historiska kyrkobokföringen, samt följa dem och deras familjer över tid och över generationer. Det är även möjligt att söka direkt i de olika källorna och återskapa sidor ur dessa med hjälp av sökverktyget.

Församlingar från följande områden är sökbara: församlingar i norra inlandet, Skellefteåområdet, Sundsvallsområdet, Linköpingsområdet samt församlingar i svenska Sápmi.

Det är även möjligt att söka information i födelse- och dödböckerna för församlingarna Bergsjö, Gnarp, Harmånger, Hassela, Ilsbo och Jättendal. Dessa församlingar är registrerade av andra organisationer och institutioner än CEDAR, men finns sökbara i INDIKO — kyrkböcker på nätet.

INDIKO — kyrkböcker på nätet är tillgängligt på svenska, engelska, finska och nordsamiska. Du väljer språk i själva verktyget.

 

Har du frågor om sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet?

Kontakta: indiko-support@umu.se.

Sökråd

Du måste ha JAVA installerat på din dator för att kunna använda sökverktyget. Om problem uppstår kontrollera din dators brandvägg. Sökverktyget kräver TCP-kommunikation på port 50000.