Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

INDIKO — kyrkböcker på nätet

Med sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet är det möjligt att söka sig tillbaka i historien genom församlingar som finns registrerade i kyrkoboksdatabasen POPUM, från slutet av 1600-talet ända fram till sekelskiftet 1900.

Användarvillkor
Användarvillkor

Ta del av vilka villkor som gäller för användning av sökverktyget INDIKO -- kyrkböcker på nätet.

Kyrkoboksdatabaserna
Kyrkoboksdatabaserna

Kyrkoboksdatabaserna POPUM och POPLINK är två av världens mest informationstäta demografiska databaser.

OBS! Om INDIKO inte fungerar och det var länge sedan du laddade ner INDIKO.jar-filen föreslår vi att du laddar ner en ny version av den.

 

Med INDIKO — kyrkböcker på nätet kan du enkelt söka information om individer i den svenska historiska kyrkobokföringen, samt följa dem och deras familjer över tid och över generationer. Det är även möjligt att söka direkt i de olika källorna och återskapa sidor ur dessa med hjälp av sökverktyget.

Församlingar från följande områden är sökbara: församlingar i norra inlandet, Skellefteåområdet, Sundsvallsområdet, Linköpingsområdet samt församlingar i svenska Sápmi.

Det är även möjligt att söka information i födelse- och dödböckerna för församlingarna Bergsjö, Gnarp, Harmånger, Hassela, Ilsbo och Jättendal. Dessa församlingar är registrerade av andra organisationer och institutioner än CEDAR, men finns sökbara i INDIKO — kyrkböcker på nätet.

INDIKO — kyrkböcker på nätet är tillgängligt på svenska, engelska, finska och nordsamiska. Du väljer språk i själva verktyget.

Har du frågor om sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet?

Kontakta: indiko-support@umu.se.

Sökråd

Du måste ha JAVA installerat på din dator för att kunna använda sökverktyget. Om problem uppstår kontrollera din dators brandvägg. Sökverktyget kräver TCP-kommunikation på port 50000. OBS! Om INDIKO inte fungerar och det var länge sedan du laddade ner INDIKO.jar-filen föreslår vi att du laddar ner en ny version av den.