Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 3 april 2020)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) består av två avdelningar: CEDAR forskning och Demografiska databasen. Vi stödjer, stärker och stimulerar forskning om befolkning och åldrande genom att skapa högklassiga befolkningsdatabaser och göra dem tillgängliga för forskning i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Vår forskning

CEDAR är ett tvärvetenskapligt centrum för forskning om demografiska förändringar och åldrande.

Här kan du se aktuella publikationer från våra forskare.

Forskningsprojekt

Här kan du se vilka forskningsprojekt som är knutna till CEDAR.

Seminarieschema

(Vårens seminarier är inställda på grund av co-vid 19.) Här hittar du CEDAR:s seminarieschema.

Databaser

Vid CEDAR finns högklassiga befolkningsdatabaser för forskning.

Sökverktyg

CEDAR har utvecklat olika sökverktyg som kan användas för att söka i olika databaser.

Beställ data

Här kan du läsa om hur du som är forskare går tillväga för att beställa data från CEDAR:s databaser.

Nyheter

Framstående historiker och funktionshinderforskare är gästprofessor vid Umeå universitet 11 november till 10 december
Publicerad: 14 nov, 2019

Catherine J. Kudlick med omfattande erfarenheter av att bygga broar mellan akademi och samhälle gästar Umeå.

Umeåforskare guidade Kate Winslet
Publicerad: 20 aug, 2019

Elisabeth Engberg, föreståndare på Cedar, är en av experterna i BBC:s tv-succé om släktforskning.

CEDAR lanserar nya versioner av befolkningsdatabaser
Publicerad: 16 jun, 2019

I april lanserade CEDAR de nya versionerna av POPUM och POPLINK efter närmare tre års intensivt arbete.

Mer

Framstående historiker och funktionshinderforskare gästar Umeå universitet

CEDAR lanserar nya versioner av befolkningsdatabaser