Huvudmenyn dold.

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) består av två sektioner: CEDAR forskning och Demografiska databasen. Vi stödjer, stärker och stimulerar forskning om befolkning och åldrande genom att skapa högklassiga befolkningsdatabaser och göra dem tillgängliga för forskning i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Vår forskning

CEDAR är ett tvärvetenskapligt centrum för forskning om demografiska förändringar och åldrande.

Här kan du se aktuella publikationer från våra forskare.

Forskningsprojekt

Här kan du se vilka forskningsprojekt som är knutna till CEDAR.

Seminarieschema

Här hittar du CEDAR:s seminarieschema.

Databaser

Vid CEDAR finns högklassiga befolkningsdatabaser för forskning.

Sökverktyg

CEDAR har utvecklat olika sökverktyg som kan användas för att söka i olika databaser.

Beställ data

Här kan du läsa om hur du som är forskare går tillväga för att beställa data från CEDAR:s databaser.

CEDAR working papers

CEDAR working papers är en rapportserie från Enheten för demografi och åldrandeforskning.

Så ändrade äldre européer sina aktiviteter under pandemin

Forskare vid Umeå universitet har studerat data som innefattar drygt 42 000 européer äldre än 50 år.

CEDAR söker professor

CEDAR söker en professor i befolkningsstudier med inriktning mot registerbaserad forskning.