Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 22 februari 2021)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) består av två sektioner: CEDAR forskning och Demografiska databasen. Vi stödjer, stärker och stimulerar forskning om befolkning och åldrande genom att skapa högklassiga befolkningsdatabaser och göra dem tillgängliga för forskning i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Vår forskning

CEDAR är ett tvärvetenskapligt centrum för forskning om demografiska förändringar och åldrande.

Här kan du se aktuella publikationer från våra forskare.

Forskningsprojekt

Här kan du se vilka forskningsprojekt som är knutna till CEDAR.

Seminarieschema

Här hittar du CEDAR:s seminarieschema.

Databaser

Vid CEDAR finns högklassiga befolkningsdatabaser för forskning.

Sökverktyg

Webbapplikationerna fungerar igen! OBS! Ladda ner en ny version av INDIKO.jar innan ni börjar jobba.

Beställ data

Här kan du läsa om hur du som är forskare går tillväga för att beställa data från CEDAR:s databaser.

Drygt 14 miljoner till samhällsvetenskaplig forskning
Publicerad: 04 nov, 2020

Ny forskning inom genusvetenskap, kulturgeografi och rättsvetenskap har beviljats medel från Vetenskapsrådet.

Miljoner till Umeå universitet i europeiskt projekt om covid-19
Publicerad: 14 sep, 2020

Europakommissionen har beviljat 70 miljoner till projektet SHARE-Covid-19, där flera Umeåforskare deltar.

Mer

Kalender

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Jobba hos oss på CEDAR

Se lediga jobb vi Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR).

Drygt 14 miljoner till samhällsvetenskaplig forskning