"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Dataåtkomst

Få tillgång till Canvas-sajten "Umeå SIMSAM Lab".  Be om tillgång genom att skicka ett e-postmeddelande till någon i styrgruppen så meddelar de jenny.haggstrom@umu.se.

Använd onlineverktyget (länk i Canvas) för att 1) ​​bestämma vilka populationer och variabler du vill ansöka om och 2) fylla i dataåtkomstansökan.

Skicka ansökan till den person som ansvarar för datauttag (dvs jenny.haggstrom@umu.se). Ansvarig för datauttag kommer att läsa din ansökan och antingen återkomma till dig angående ändringar som behövs i ansökan eller, om inga ändringar behövs, vidarebefordra ansökan till styrgruppen.

När styrgruppen har godkänt ansökan kommer datauttaget göras och lagras i en mapp som är tillgänglig från datorerna i Umeå SIMSAM Lab.

För att få tillgång till datauttaget och Umeå SIMSAM Lab bör forskaren läsa säkerhetspolicyn (”Säkerhetspolicy (inkl. Sekretess-blankett)” i Canvas) och sedan underteckna och lämna in sekretessavtalet (säkerhetspolicyns sista sida) till den person som ansvarar för datauttag.

Slutligen ska forskaren besöka Erik Bäckström (erik.backstrom@umu.se), vid Institutionen för geografi, och han kommer att ordna med användarnamn och lösenord till datorerna samt tillgång till Umeå SIMSAM Lab.

Senast uppdaterad: 2022-03-01