"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Enkätstudie om attityder till livslångt lärande

Vi söker nu deltagare till en studie om människors attityder, motivation och drivkrafter till livslångt lärande.

Vad handlar studien om?

Den snabba tekniska utvecklingen som sker i samhället gör att arbetslivet förändras. I takt med samhällsutvecklingen behöver också många människor kontinuerligt lära sig nya saker, kompetensutveckla och vidareutbilda sig. Att lärande fortsätter kontinuerligt över livsspannet brukar benämnas som livslångt lärande. I den här studien undersöker vi människors attityder, motivation och drivkrafter till livslångt lärande, yrkesväxling och kompetensutveckling. Studien bedrivs av forskare vid Umeå universitet och Luleå tekniska universitet.

Vem kan delta i studien?

För att delta i studien ska du ha fyllt 18 år och befinna dig i arbetslivet. Enkäten vänder sig inte till studenter på universitet/högskola.

Hur går studien till?

Som deltagare i studien får du fylla i en digital enkät som innehåller ett antal frågor som på olika sätt belyser attityder, motivation och drivkrafter till livslångt lärande, yrkesväxling och kompetensutveckling. Det tar ungefär 10 minuter att fylla i enkäten.  

Ansvariga för projektet

Forskningshuvudman för studien är Umeå universitet. För mer information är du välkommen att kontakta Elisabeth Åström som är huvudansvarig forskare för studien.

Huvudansvarig forskare för studien

Elisabeth Åström
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 90 38
Senast uppdaterad: 2023-05-10