Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 14 januari 2021)

Doktorandprojekt My research deals with Swedish teachers’ views on the relation between ethics and aesthetics when it comes to text-based works of fiction.

To conduct my study, I am using examples of transgressive fiction since I am interested in how Swedish teachers handle ”morally problematic” texts in upper secondary education.

Projektansvarig

Gustav Borsgård
Doktorand, timlärare

Projektöversikt

Projektperiod:

Startdatum: 2014-09-01

Medverkande institutioner och enheter vid Umeå universitet

Institutionen för kultur- och medievetenskaper, Lärarhögskolan

Projektbeskrivning

My idea is to problematize the conception of what is "morally problematic" when it comes to fiction and to explore how this conception can be understood in relation to the value foundation of the school.

First supervisor: Anders Öhman
Second supervisor: Anders Johansson