"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Praktik

Handelshögskolan vid Umeå universitet är en av få handelshögskolor i Sverige som erbjuder dig som student att göra praktik under studietiden.

Cirka 90 av våra programstudenter väljer att göra praktik. De flesta på företag i Sverige, ett mindre antal väljer att göra den utomlands. Ett återkommande råd från våra alumner dvs tidigare studenter är att de rekommenderar våra studenter att göra praktik för det tillför så mycket.

Hur går det till?

Du ordnar din praktikplats själv och kontaktar ett företag som du tycker är intressant och sedan skrivs ett avtal mellan dig, företaget och Handelshögskolan. Givetvis får du stöd av Handelshögskolans Karriärcenter i processen.

Praktiken ger dig erfarenhet, du utmanar dig själv och får god insikt i hur det fungerar på en arbetsplats och vad du kan bidra med. Praktiken ger också en ingång till värdefulla nätverk och möjlighet till framtida referenser.

Ett bevis för att det finns ett ömsesidigt värde av praktik är att ett flertal av våra studenter också fått anställning hos sitt praktikföretag.

Praktik på Saab Group AB i Linköping

Sebastian, Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik, om sin praktik.

Senast uppdaterad: 2022-11-18