Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Humanistiska fakultetens utbytesavtal

Många studenter vid Umeå universitet passar på att studera en termin eller ett år utomlands. Det är en spännande upplevelse och ett minne for livet. Dessutom kanske det är vad som får ditt CV att sticka ut från alla andras. Humanistiska fakulteten har avtal med flera universitet både inom och utanför EU.

Utlysning av utbytesplatser inom Erasmus

Fakulteten utlyser utbytesplatser inom Erasmus under året. För information om aktuella utbytesavtal inom fakulteten, se universitetets gemensamma avtalsdatabas Solemove eller ta kontakt med den internationella kontaktpersonen på din institution. Här nere på sidan finns också en länk till universitetets centrala information om utbytesstudier. Sista ansökningsdag för våra utbytesplatser inom Europa är 15 mars.

Erasmus

I systemet Solemove hittar du den information du behöver för att ansöka. Välj "Umeå University" i rullgardinsmenyn till vänster.

Fakultetens övergripande avtal administreras av Peter Lexelius, fakultetssamordnare vid Kansliet för humaniora

Internationella kontaktpersoner

Följande personer är ansvariga internationella kontaktpersoner vid respektive institution:

Kultur och medievetenskaper
Leena Grenvall

Språkstudier
Florence Sisask

Estetiska ämnen
Magnus Wink

Idé- och samhällstudier
Peter Lindström

Konsthögskolan
Micael Norberg

Nedan finns ett bildspel med bilder från journaliststudenterna Julius Bäckmans och Manne Berggrens resa till Zambia där de gjorde ett arbete i grävande journalistik. Här kan du läsa en intervju med studenterna.