Huvudmenyn dold.

Friidrottens kompetenscentrum (FKC) i Umeå

Välkommen till Friidrottens kompetenscentrum (FKC) i Umeå . Som aktiv hos FKC i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

FKC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Friidrottsförbundet.

Ansökan till FKC

Sista ansökningsdag för att ansöka till FKC i Umeå för läsåret 2021/2022 är 15 april 2021. Ansökan sker via Svenska Friidrottsförbundet, gör din ansökan här.

Riktlinjer Covid-19 Elitidrottsstudenter, hösten 2020

Riktlinjer för tränings-, läger- samt testverksamheten inom Idrottshögskolans kompetenscentrum under hösten 2020 p.g.a. Covid-19

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om friidrott på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Anders Rydén, Svenska Friidrottsförbundet.

Välkommen att kontakta verksamhetsledare

Jan Bäck