"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Hand- och plastikkirurgi

Hand- och plastikkirurgi är medicinska specialiteter som fokuserar på att återställa funktion och form i kroppens extremiteter samt korrigera kosmetiska och rekonstruktiva behov. Handkirurger behandlar komplexa handskador och nerv- och kärlrekonstruktion. Plastikkirurger utför ingrepp för att förbättra utseende och korrigera defekter. Hand- och plastikkirurgi har en avgörande inverkan på patienters livskvalitet och självbild genom individuellt anpassade och avancerade kirurgiska metoder.

Vi bedriver både forskning och utbildning inom hand- och plastikkirurgi.

Handkirurgi

Handkirurgi är en medicinsk specialitet där vi opererar och behandlar svårare skador på händernas skelett, leder, senor, nerver och blodkärl.

Handkirurgi är en medicinsk specialitet där vi opererar och behandlar svårare skador på händernas skelett, leder, senor, nerver och blodkärl. Vi forskar mycket om nerv- och ryggmärgsskador.

Vi bedriver utbildningar på grund- och forskarnivå. På grundnivå undervisar vi i handkirurgi för studenter på Läkarprogrammet och på forskarnivå har vi utbildningar för den som vill doktorera inom handkirurgi.

Plastikkirurgi

Plastikkirurgi är en teknikspecialitet där vi arbetar med att kirurgiskt lösa problem på många olika diagnoser och tillstånd. Vi opererar patienter i alla åldersgrupper med målsättningen att normalisera kroppens utseende och/eller funktion. Vår verksamhet omfattar enbart rekonstruktiv kirurgi vilket innebär att vi återställer och reparerar funktionen och utseendet efter olycksfall, cancersjukdomar eller medfödda missbildningar. Vi arbetar alltså inte med estetisk plastikkirurgi.

Vi ansvarar inte för några kurser på grundnivå, men vi har forskarutbildning för den som vill doktorera.

Vår forskning

Forskningen hos oss är till stor del translationell, vilket innebär att den har en experimentell karaktär där vi utgår från den kliniska forskningen, men arbetar med frågeställningarna i laboratorium.

Vi forskar bland annat om nerv- och ryggmärgsskador,
läs mer om våra forskningsprojekt nedan.

Forskningsprojekt Hand-och plastikkirurgi

Nerv- och ryggmärgsskador
Forskningsområde: Klinisk medicin
Tid 1 januari 2018
Typ av projekt Forskningsprojekt

Avhandlingar och publikationer Hand & Plastikkirurgi

Avhandlingar

Avhandlingar inom hand-och plastikkirurgi

Senast uppdaterad: 2024-04-05