"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Litteraturvetenskap

Bild: Elin Berge

Via litteraturvetenskapen lär du dig att bli en bättre läsare, samtidigt som du får kunskap om och inblick i andra tider och kulturer.

Varför ska du läsa litteraturvetenskap?

När du studerar litteraturvetenskap tränar du dig i att analysera olika slags texter, och på samma gång övar du din förmåga till inlevelse, fantasi och koncentration. Du läser romaner, poesi och dramer från antiken fram till våra dagar och får veta hur andra tänker om livet och världen. Vad betydde kärlek för en människa på medeltiden? Att läsa litteraturvetenskap ökar din förmåga att kritiskt förstå och analysera berättelser i allmänhet, oavsett om de förekommer i litteratur, i filmer eller på nätet. Och du får tid och möjlighet att läsa många böcker! På kurserna i Skapande svenska tränar du dig dessutom i att skriva egna texter.

Både kurser och program

Vid institutionen för kultur- och medievetenskaper erbjuder vi såväl fristående kurser i ämnet litteraturvetenskap som hela program. Är du intresserad av litteratur och att både läsa och skriva? Då ska du söka vårt treåriga program med inriktning mot både litteraturvetenskap och kreativt skrivande.

Mer information om aktuella kurser och program

Här hittar du aktuell information om Programmet för litteraturvetenskap och kreativt skrivande

Senast uppdaterad: 2022-07-15