"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Emil Conradsson

"Något som gör industriell ekonomi så bra är att utbildningen berör så många olika typer av ämnen och kompetenser. "

Namn: Emil Conradsson

Kommer från: Umeå

Bor: Stockholm

Specialisering: Industriell statistik

Företag: Klarna

Vart jobbar du idag och vilka arbetsuppgifter har du? 

- Idag är jag Data Scientist på Klarna inom Financial Forecasting. Det mitt team gör är att, på ett datadrivet sätt, erbjuda resten av Klarna finansiella prognoser som bland annat använts till målsättning och kapitalplanering. Mina arbetssysslor är främst att utveckla nya modeller samt att underhålla och förbättra samtliga. 

Var det lätt att få jobb efter utbildningen? Hur fick du ditt jobb?

- Jag bestämde mig för att söka till Klarna efter att jag hade tagit examen. Två veckor av intensivt intervjuande och ett casearbete senare var jag anställd! 

Hur lätt det är att få jobb efter utbildningen beror helt och hållet på vad man är intresserad av för roll och vart man kan tänka sig bo. Men generellt har det gått bra för de allra flesta att hitta jobb. 

När du valde utbildning, varför blev det industriell ekonomi och varför i Umeå?

- Väldigt bra fråga. Så här i efterhand var jag väldigt ovetande angående alternativ och för- och nackdelar med olika program och studieorter. Jag visste att jag ville läsa någon civilingenjörsutbildning, och tyckte det jag läste om industriell ekonomi lät bra. Det var en utbildning som fanns i Umeå och jag fanns i Umeå, så på den vägen blev det. 

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar? Blev det som du trodde?

- Helt ärligt visste jag inte vad jag gick in med för förväntningar. Fem år senare är jag i alla fall mycket nöjd med resultatet. Man kan säga att jag mest överträffade de förväntningar som jag hade. 

Hur ser du tillbaka på din studietid?

- Som en alldeles fantastisk tid! Så mycket som jag har utvecklas, både personligen och akademiskt. Så många människor som jag har träffat som är en stor del av ens liv idag. Minnen, vänner, och kunskap för livet. 

Tycker du att studierna har förberett dig bra för ditt arbete idag?

- Det tycker jag! Olika roller kräver självklart olika kompetenser. Något som gör industriell ekonomi så bra är att utbildningen berör så många olika typer av ämnen och kompetenser. I mitt fall kände jag inte att jag var expert inom något område, men tillräckligt kompetent inom många. På så sätt kunde jag komma in och skapa värde ganska omgående, och sedan utvecklas därifrån. 

Vad tycker du framförallt att du fått med dig från utbildningen?

- Förmågan att ställa upp, lösa, och presentera problem. Jag har fått med mig en bred verktygslåda som består av allt ifrån den programmering och matematik som behövs för att bygga modeller till den presentationsteknik som behövs för att förklara resultatet till någon mindre teknisk. 

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut på din arbetsplats?

- Här på Klarna är utvecklingsmöjligheterna goda! Du får snabbt mycket ansvar, men också allt stöd du behöver för att lyckas. Det finns enormt mycket kompetens som du kan suga in. Det uppmuntras även att ta en “irregular path” genom att söka sig till nya teams inom Klarna. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på samma utbildning?

- Kör! Du har fem riktigt roliga och lärorika år framför dig som öppnar upp för ett helt liv med möjligheter. 

 

Intervju från 2020

Senast uppdaterad: 2022-06-03