Institutionen för matematik och matematisk statistik

Om du är intresserad av studier, forskning eller någonting annat som har med våra ämnen eller vår institution att göra, så hälsar vi dig här varmt välkommen att bekanta dig med vår verksamhet.

Matematiker får pedagogiskt pris
Publicerad: 19 mar, 2019

Olow Sande, universitetslektor i matematik, får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris.

Matematikerduo med toppartikel i filosofi
Publicerad: 30 jan, 2019

Matematikers artikel om matematisk estetik i välrenommerad filosofitidskrift vald till toppartikel 2018.

Går det att förutsäga evolutionen?
Publicerad: 08 jan, 2019

Umeåforskare har konstruerat matematiska modeller som möjliggör att förklara de vägar evolutionen kan ta.

Reportage

Gymnasieelever får möta kluriga matteutmaningar
Gymnasieelever utmanar sitt matematiska tänkande på under matematikinstitutionens problemlösningskurs.
Publicerad: 16 maj, 2019
Matematik för empiriska vetenskaper
Åke Brännström arbetar med att utveckla och analysera matematiska modeller och metoder.
Publicerad: 14 dec, 2018
Patrik Rydén
Patrik Rydén utvecklar statistiska metoder för att omvandla data till information och kunskap.
Publicerad: 07 sep, 2018

Biträdande prefekt, forskning