"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fredrik Strålberg

Namn: Fredrik Strålberg

Kommer från: Född i Luleå, uppvuxen i Boden

Bor: Stockholm

Specialisering: Industriell statistik

Företag: Microsoft

Vart jobbar du idag och vilka arbetsuppgifter har du? 

- Jag jobbar på Microsoft i rollen som Data Scientist, min huvudsakliga uppgift är att implementera lösningar inom Data Science och AI för våra kunder. Det inkluderar allt ifrån att analysera kunders data, implementera IT infrastrukturen runt analysen till skapande av affärsmässigt värde runt lösningarna.

Var det lätt att få jobb efter utbildningen? Hur fick du ditt jobb?

- Ja, jag ansåg mig själv som attraktiv på arbetsmarknaden. Jag sökte till traineeprogrammet på Microsoft och blev antagen efter att ha gått igenom antagningsprocessen.

När du valde utbildning, varför blev det industriell ekonomi och varför i Umeå?

- Efter några sabbatsår valde jag att söka till utbildning efter att ha gått det natur-tekniska basåret i Umeå. Jag trivdes med staden och jag gillade den bredd som en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi erbjuder. Det kändes som att programmet skulle täcka en bra bredd och djup inom civilingenjörsämnena samtidigt som man får den ekonomiska aspekten. Jag tror det var den mixen som fick mig att välja industriell ekonomi.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar? Blev det som du trodde?

- Bättre, visste inte riktigt vad som väntade när jag började. Fick många härliga upplysningar, lärdomar och ändrade vägval under studietiden. Allt blev till det bättre!

Hur ser du tillbaka på din studietid?

- Väldigt positivt. Det är väldigt speciella år då man studerar tillsammans med massa olika människor som kommer från alla möjliga olika håll. Man har roligt tillsammans samtidigt som man vet att man ska prestera på alla tentor. Jag fick lära känna massa fantastiska människor på programmet och även utanför genom alla olika engagemang som jag gjorde. 

Tycker du att studierna har förberett dig bra för ditt arbete idag?

- Jag tycker helt klart att man fick en väldigt bra grund att stå på. Däremot så tror jag inte att man blir fullärd av att studera utan lärandet slutar inte efter att man slutat studera. Det är mest nyckeln till en dörr som man öppnar mot massor av nya möjligheter.

Vad tycker du framförallt att du fått med dig från utbildningen?

- Lärandet att lära och en riktigt härlig studietid.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut på din arbetsplats?

- Det är bra utvecklingsmöjligheter. Bollen ligger i dina egna händer, så länge man själv vill utvecklas och ta sig an en mer senior roll finns alla möjligheter. Microsoft har både en väldigt djup teknisk och bred karriärväg. Du kan ta dig an ledarskap och ansvar ganska fort efter att du börjat och företaget erbjuder alla möjliga olika roller inom och utanför Sverige.

Vad skulle du säga till någon som funderar på samma utbildning?

- Sök!

 

Intervju från 2020

Senast uppdaterad: 2022-06-03