"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Emma Hörnfeldt

"Enligt mig den bästa utbildningen om du gillar matte och ekonomi."

Namn: Emma Hörnfeldt

Kommer från: Örnsköldsvik

Bor: Umeå

Specialisering: Logistik och optimering

Företag: Svevia

Var det lätt att få jobb efter utbildningen? Hur fick du ditt jobb?

Ja, det tycker. Jag sökte ganska många jobb våren innan examen. Bland annat fick jag mitt ”drömjobb”, som jag trodde skulle vara mitt ”drömjobb, som logistikutvecklare på en industri. Men i samma veva fick jag en traineeplats på Svevia och kände att det måste jag testa. Bygg och anläggning var en bransch jag inte visste så mycket om, men jag ångrar mig inte en dag att jag valde den branschen eller Svevia som företag.

Jag tror det är viktigt att söka en del jobb innan examen och vara lite kräsen när man väljer och ta det jobbet som ger bäst magkänsla så kommer jobbtiden bli så mycket roligare.

När du valde utbildning, varför blev det industriell ekonomi och varför i Umeå?

Jag var intresserad av ekonomi men även att utveckla och driva förändringar. Främst ville jag utveckla och optimera industrin, därav utbildningsvalet. Anledningen att jag valde Umeå, var att jag hade bott i Göteborg ett par år och ville hem till snö och riktig vinter.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar? Blev det som du trodde?

Ja, dock är utbildningen mycket bredare än vad jag hade förväntat mig. Du har superbra möjligheter att få olika jobb i olika branscher efter utbildningen.

Hur ser du tillbaka på din studietid?

En jätterolig tid, där jag har hittat otroligt fina och nära vänner. Att plugga är det bästa jag hade kunnat göra. Ångrar det inte en dag.

Vad tycker du framförallt att du fått med dig från utbildningen?

Problemlösning, läsa till mig information själv, ekonomi.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut på din arbetsplats?

Bra, började som trainee och är nu platschef. Finns även jättebra chefsprogram där Svevia lyfter upp de som är intresserade att bli chef och vill du hellre utveckla dig mot specialist går det också jättebra.

Vad skulle du säga till någon som funderar på samma utbildning?

Enligt mig den bästa utbildningen om du gillar matte och ekonomi.

 

Intervju från 2020

Senast uppdaterad: 2022-06-03