"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ronja Ask

"Jag skulle rekommendera dig som funderar på industriell ekonomi i Umeå att söka! Utbildningen är en investering i dig själv, studietiden är fantastisk och du kommer ut på andra sidan redo för alla de utmaningar som arbetslivet innebär."

Namn: Ronja Ask

Kommer från: Arvidsjaur

Bor: Stockholm

Specialisering: Logistik och optimering

Företag: Accigo

Vart jobbar du idag och vilka arbetsuppgifter har du?

Idag jobbar jag som konsult inom digital infrastruktur på Accigo. Jag jobbar i ett team som specialiserar sig på att hjälpa kunder med frågor som berör hantering av databaser, molnlösningar och IT-säkerhet.

Var det lätt att få jobb efter utbildningen? Hur fick du ditt jobb?

Efter examen väntade jag några månader med att söka jobb och stannade istället kvar på mitt gamla extrajobb. När jag väl bestämde mig för att söka mig vidare tog det bara några veckor från att jag skickade min första ansökan till att jag accepterat ett jobberbjudande. Jag fick jobbet på Accigo efter att ha sökt deras treåriga konsultprogram och genomfört tre intervjuer och en case-dag.

När du valde utbildning, varför blev det industriell ekonomi och varför i Umeå?

Jag har så länge jag kan minnas vetat om att jag skulle välja en civilingenjörsutbildning då jag alltid gillat matematik. Industriell ekonomi blev det naturliga valet eftersom jag sökte efter en utbildning med både bredd och djup. Jag valde att plugga i Umeå för närheten till min familj och att industriell ekonomi i Umeå sedan hade en matematisk tyngdpunkt var ett stort plus!

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar? Blev det som du trodde?

Innan jag började plugga så kände jag ingen student och visste därför inte alls vad jag skulle förvänta mig men om jag ändå hade några förväntningar så blev de överträffade! Från första dagen på industriell ekonomi visste jag att jag hittat rätt och jag har inte ångrat mitt val en sekund. Jag är mycket nöjd och tror inte att det hade kunnat bli bättre!

Hur ser du tillbaka på din studietid?

Jag ser tillbaka på åren i Umeå som den roligaste perioden i mitt liv. Självklart var det rätt tungt ibland men för det mesta var det otroligt kul och lärorikt. Att kriga genom tentaperioderna för att sedan fira segrarna skapar väldigt starka band och jag är superglad att jag har fått möjligheten att lära känna så många fantastiska människor under studietiden.

Tycker du att studierna har förberett dig bra för ditt arbete idag?

Ja det tycker jag! Trots att jag inte kan tillgodogöra mig allt jag har lärt mig under studierna så har jag fått med mig ett problemlösningstänk och en trygghet i att jag kan ta mig an och hantera komplexa uppgifter. Dessutom har jag blivit bättre på att planera min tid och själv organisera mina uppgifter, vilket är någonting som är superviktigt i arbetslivet.

Vad tycker du framförallt att du fått med dig från utbildningen?

Från utbildningen har jag fått med mig en mycket bred kunskapsbas och en optimeringsmetodik som alltid är användbar. En bonus är det stora kontaktnät som jag fått med mig från tiden på universitetet.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut på din arbetsplats?

På min arbetsplats har jag stora utvecklingsmöjligheter. Accigo är ett företag utan chefer där varje medarbetare själv får sätta sin ambition och på så vis bestämma åt vilket håll den vill utvecklas och vad den vill jobba med. Genom att inte detaljstyra medarbetarna eller låsa fast dem i hierarkier släpper man lös varje människas fulla potential.

Vad skulle du säga till någon som funderar på samma utbildning?

Jag skulle rekommendera dig som funderar på industriell ekonomi i Umeå att söka! Utbildningen är en investering i dig själv, studietiden är fantastisk och du kommer ut på andra sidan redo för alla de utmaningar som arbetslivet innebär.

 

Intervju från 2020

Senast uppdaterad: 2022-06-03