Hoppa direkt till innehållet
printicon

Psykologmottagningen

På Psykologmottagningen har studenterna från psykologprogrammen terapeutiska samtal med klienter som en del i sin yrkesutbildning. Från höstterminen 2018 ingår också uppgiften att genomföra informations- och bedömningssamtal.

Att gå i psykoterapi

Psykoterapi är en psykologisk behandling som bygger på regelbundet återkommande samtal. Samtalen sker i en förtroendefull relation, i ett öppet och tillåtande klimat, och kan handla om allt som rör sig i tankar, känslor och beteende. Kontakten sträcker sig mellan 10 till 20 samtal, och omfattar ett samtal i veckan för klienter som är 18 år eller äldre.

Hur söker jag?

Efter intresseanmälan kallas du till ett första informations- och bedömningssamtal. Många anmäler intresse för psykoterapi till psykologmottagningen. Vi stänger vår anmälan i perioder under året, för att få en rimlig väntetid mellan anmälan och bedömningssamtal. Vid bedömningssamtalen undersöks om den problematik du söker för är lämplig för psykoterapeutiska samtal hos studentterapeut.

2018-12-12 stängs möjligheten att anmäla sig för psykoterapi på psykologmottagningen. Anmälan öppnas under februari.

Steg 1

Klicka på knappen

Steg 2

Fyll i alla uppgifter

Steg 3

Skicka intresseanmälan

Behandlingens upplägg

De psykoterapeutiska samtalen påbörjas i början av varje termin och en bit in i terminen. Samtalen följer terminstiderna.

Priser
40 kr/samtal om den sökande är 18-24 år eller pensionär. I och med 25-årsdagen är avgiften 125 kr per samtal. Varje samtal är 45-50 min.


Till lokalbokningen

Psykologmottagningen